Κύπρος: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος και μέλος της Κ.Ο.Κ. κυνηγούσαν σε απαγορευμένη περιοχή

0

Κύπρος: Καταγγελία για παράνομο κυνήγι και μάλιστα με δράστες επώνυμα άτομα της κυπριακής κοινωνίας, έφτασε στα γραφεία της ιστοσελίδας tothemaonline.com

Πρώτη μέρα κυνηγιού την Κυριακή 21/8 για φάσες και τρυγόνια και οι κυνηγοί εξόρμησαν στις επιτρεπόμενες περιοχές για το πολυπόθητο θήραμα, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο παραπονούμενος, την Κυριακή 21/8, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης και μέλος της Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ (Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου) κυνηγούσαν σε απαγορευμένη περιοχή.
Όπως μας αναφέρθηκε δεν κυνηγούσαν μόνο αλλά τάιζαν και έβαζαν νερό στα πουλιά για να τα προσελκύσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κυνηγούσαν σε περιοχή πίσω από στρατόπεδο στην Λάρνακα.
Διέρρευσαν και φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους εν λόγω κύριους να ποζάρουν με τα θηράματα, και τον κόσμο να τους «κράζει».

Μάλιστα στην περιοχή υπάρχουν και πινακίδες που αναφέρουν ότι είναι απαγορευμένη η περιοχή. Βέβαια, όπως ανέφεραν οι δυο που κατηγορούνται από τον κόσμο, το status της περιοχής άλλαξε και πλέον επιτρέπεται εκεί το κυνήγι. Πρόσθεσαν πως απλώς οι αρμόδιοι ξέχασαν να βγάλουν τις… απαγορευτικές πινακίδες.

Μετά από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ο σχετικός νόμος του κυνηγιού αναφέρει ότι μια περιοχή θεωρείται μη απαγορευμένη όταν δεν υπάρχουν γύρω υποστατικά στα 300 μέτρα.
Θα διερευνήσουμε το θέμα, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…

www.tothemaonline.com/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων