Διάσωση καταβεβλημένου γύπα στα βράχια της νότιας Κρήτης

0

Μπροστά σε μια απίστευτη και σίγουρα σπάνια εικόνα, ήρθαν αντιμέτωποι τρεις Κρητικοί στα νότια του Ηρακλείου.

Ο Γιάννης Κουτεντάκης μαζί με τον Γιώργο Κουτεντάκη και τον Αντώνη Κανιαδάκη, είχαν πάει για ψάρεμα με το σκάφος στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανοιχτά στο Μαριδάκι στον Τσούτσουρα Ηρακλείου.

Ξαφνικά, αντίκρισαν στα βράχια της θάλασσας, ένα μεγάλο γύπα ο οποίος ήταν χτυπημένος και βρισκόταν ακινητοποιημένος, ανήμπορος και αβοήθητος.

Οι τρεις τους αμέσως δεν δίστασαν να βοηθήσουν το άγριο πτηνό και αφού κάλεσαν σε βοήθεια και τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που βρίσκεται στο Μαριδάκι, τον Ζαχάρη Καμαράτο, ο οποίος ήταν εξοικειωμένος με άγρια πτηνά, κατάφεραν με αρκετή δυσκολία να πιάσουν τον γυπαετό.

Είναι αξιοσημείωτο και άξιο συγχαρητηρίων πώς η παρέα αυτή έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της, προκειμένου να σώσουν το ζώο και να εξασφαλίσουν την προστασία και τη θεραπεία του, προκειμένου κάποια στιγμή να ξαναπετάξει γερό και δυνατό στον κρητικό ουρανό.

Ο γύπας παραδόθηκε από τον Γιάννη Κουτεντάκη με ασφάλεια στον υπεύθυνο του Δασαρχείου Μανώλη Καλοκύρη. Το άγριο πτηνό είναι ταλαιπωρημένο και καταβεβλημμένο, έχει αντιληφθεί όμως ότι δεν κινδυνεύει από τους ανθρώπους που το περιβάλλουν.

flashnews.gr

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων