Φασιανός στη λαδόκολλα

0

Ο φασιανός είναι από τα πλέον εύγεστα πτερωτά θηράματα, που ταυτόχρονα εκτρέφεται και μπορούμε να τον προμηθευτούμε, όλες τις εποχές του χρόνου.
Για όσους αγοράσουν κατεψυγμένο φασιανό είναι να επιμείνουν στο καλό πλύσιμο του πουλιού -μέσα και έξω- και αγνοήστε την προτροπή των παραγωγών -που συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία- ότι ο φασιανός είναι έτοιμος για ψήσιμο.
Υλικά
-Δύο φασιανοί, περίπου δύο κιλά
-Τέσσερα φύλλα δάφνης ή δύο κλωναράκια θυμάρι
-Μία κουταλιά φρέσκο βούτυρο, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι
-Δύο λαδόκολλες
-Ένα μέτρα αλουμινόχαρτο.
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε τον φασιανό εξωτερικά, τον χαράξουμε στο στήθος με μεσαίο μαχαίρι -ώστε ν΄ ανοίγει το στήθος χωρίς να κόβεται- πλένουμε με άφθονο νερό το εσωτερικό του. Στραγγίζουμε τα πουλιά και τα αλατοπιπερώνουμε, μέσα – έξω. Τοποθετούμε στο εσωτερικό τους από μία κουταλιά φρέσκο βούτυρο, από δύο φύλλα δάφνης ή από ένα κλωναράκι θυμάρι και τέλος αλείφουμε το εξωτερικό τους με ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στη μέση και τυλίγουμε τους φασιανούς, καλά, ώστε να μην ξετυλιχτούν με το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τη σκάρα του φούρνου μας κατά τέτοιο τρόπο ώστε η απόσταση να είναι ισομερής και ψήνουμε για 75 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Οι φασιανοί σερβίρονται με πατάτες τηγανητές και λαχανικά -ρόκα ντοματάκια και κόκκινο λάχανο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων