Επτά κυνηγόσκυλα θανατώθηκαν με φόλες στο Ηράκλειο

0

Πανικός στους κυνηγούς καθώς ασυνείδητοι ακόμα και σήμερα, επιδίδονται σε απάνθρωπες πρακτικές και με φόλες θανατώνουν τους κυνηγετικούς σκύλους όπως καταγγέλλει στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη,  ο πρόεδρος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου Μαρίνος Χρηστάκης, καθώς ήδη στο νομό Ηρακλείου τα περιστατικά για τη φετινή περίοδο ανέρχονται σε επτά.

Παρόμοια περιστατικά σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφονται και στην Ιεράπετρα .

Ωστόσο το δύσκολο έργο εντοπισμού δολωμάτων – θηραμάτων για την προστασία της ζωής στην ύπαιθρο και τα σκυλιά των κυνηγών, έχουν αναλάβει οι δύο σκύλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσων , που αγοράστηκαν από την Ισπανία.

Ο Μαρίνος Χρηστάκης υπενθυμίζει επίσης στους κυνηγούς ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου λειτουργούν για την προστασία των σκυλιών 14εις κυνηγετικές ζώνες , παράλληλα με την υποχρέωση τους να τσιπάρουν τους σκύλους.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί εγκατάλειψης των σκυλιών στην ενδοχώρα που δημιουργούν αγέλες κι επιτίθενται σε οικόσιτα, εισβάλουν σε στάνες και τρώνε πρόβατα, απαντά λέγοντας ότι η προστασία της περιουσίας των πολιτών θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους τους κυνηγούς.

Το ίδιο ζητά κι από εκείνους που τοποθετούν φόλες διευκρινίζοντας ότι οι έλεγχοι της θηροφυλακής είναι καθημερινοί και η νομοθεσία αυστηρή καθώς οι ποινές για όποιον εντοπιστεί να έχει πάνω του ή να τοποθετεί ”φόλες” είναι ιδιαίτερα σκληρές

www.neakriti.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων