Δράσεις του Ομίλου Κρητικού Λαγωνικού

0

Με αφορμή την τελευταία εκδήλωση του Ομίλου Κρητικού Λαγωνικού που έγινε στις αρχές του Σεπτέμβρη, αξίζει να αναφερθούμε σε όλα εκείνα τα ποιοτικά στοιχεία που συνέθεσαν το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα αλλά και στη θετική επίδραση που έχει η δράση του Ομίλου στο μέλλον της φυλής , στην κυνοφιλική-κυνολογική εκπαίδευση των νέων, στην θετική αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των ζώων στο τόπο μας, στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων και συλλόγων στην τόνωση της τοπικής αγοράς και στη δημιουργία ενός νέου τουριστικού πόλου έλξης.
Μετά την αναγνώριση του Ομίλου Κρητικού Λαγωνικού από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (ΚΟΕ) ακολούθησε μια σειρά δράσεων η οποία έφερε πολύ σύντομα θεαματικές αλλαγές σε όλο το κυνοφιλικό γίγνεσθαι της Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Κρητικού Λαγωνικού είναι το μόνο ενεργό αναγνωρισμένο από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος σωματείο που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στη Κρήτη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να διοργανώσει συνελεύσεις Παγκρήτιου χαρακτήρα εγγράφοντας δεκάδες μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα μητρώα του.
Συγκεντρώνοντας σωματομετρικά στοιχεία φωτογραφίες και πληροφορίες από εκατοντάδες σκυλιά απ όλη τη Κρήτη λαμβάνοντας ταυτόχρονα δείγμα σάλιου από 77 ζώα δημιούργησε μια μεγάλη και απολύτως εμπεριστατωμένη βάση δεδομένων και μία μελέτη γονιδίων με τη βοήθεια του Ομίλου Λαγωνικών Γερμανίας. Με βάση τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το οπτικοαουστικό υλικό από την επίσκεψη της επιτροπής αναγνώρισης φυλών της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας το 2007, όλα τα στοιχεία ιστορικού και λαογραφικού χαρακτήρα, καθώς και μία πληθώρα πληροφοριών που συγκεντρώνονται καθημερινά στον Όμιλο τέθηκε η επιτακτική ανάγκη σύνταξης εργασιακού προτύπου, η διόρθωση των σφαλμάτων του υπάρχοντος μορφολογικού προτύπου καθώς και η συμπλήρωση πολλών παραλείψεων σε αυτό.
Ο ΟΚΛΑ με ψήφισμα της τελευταίας Γενικής του Συνέλευσης έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα παραπάνω.

Ακολούθησαν κυνοφιλικά και κυνολογικά σεμινάρια καθώς και η επίσκεψη του Ρώσικου τηλεοπτικού συνεργείου από την δεύτερη σε θεαματικότητα εκπομπή στη Ρωσία ‘’Ο Πλανήτης μου’’ του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού ’‘Russia 1’’ που αφιέρωσε 25 ολόκληρα λεπτά για την προβολή του Κρητικού Λαγωνικού και της Κρήτης.
Η πρώτη αναγνώριση Κρητικών Λαγωνικών πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης με τον διεθνή Κριτή Στέλιο Μακαρίτη όπου ο κόσμος είχε μία πρώτη επαφή με τον χαρακτήρα και το ήθος του Ομίλου μας φέρνοντας σε εμάς 29 σκυλιά για αναγνώριση.
Μετά από μία αδιάκοπη εργασία, η τελευταία αναγνώριση του ΟΚΛΑ ήρθε να ανταμείψει τη δουλειά , το επίπεδο και το ήθος του Ομίλου με σαφή αριθμητική, αλλά κυρίως ποιοτική υπεροχή σε σχέση με τη περσινή.
Στις 4 Σεπτεμβρίου 2016, στη Μινωική Αυλή του Ιππικού Ομίλου Καρτερού, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 39 σκυλιά φέτος καθώς και εκατοντάδες επισκέπτες απ όλη τη Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό!
Ο Διεθνής κριτής και εκπαιδευτής Γιώργος Κωστόπουλος έδωσε το δικό του στίγμα στην εκδήλωση προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις και τις συμβουλές του στον Όμιλο, στους θεατές αλλά και στο κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά.
Το ποιοτικό επίπεδο των ζώων σχετικά με το μορφολογικό τύπο τους ήταν υψηλό.
Δύο είναι τα κυριότερα στοιχεία της εκδήλωσης που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.
Το πρώτο αφορά στη συμμετοχή νέων ανθρώπων με σχετικά νεαρά ζώα γεγονός που μας γεμίζει με ελπίδες για το μέλλον της φυλής. Τα νέα παιδιά εκτός του ότι παρουσίασαν εξαιρετικά δείγματα, έδειξαν υγιή, καλοζωισμένα, καθαρά και αρτιμελή σκυλιά.
Το δεύτερο και ακόμη δυσκολότερο στοίχημα ήταν η παρουσία παραδοσιακών κυνηγών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι ανέτρεψαν ουσιαστικά μία βαθιά ριζωμένη κουλτούρα και νοοτροπία και παρουσίασαν σκυλιά πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο Όμιλος και ο νόμος.
Η εκδήλωση αυτή φυσικά δεν θα μπορούσε να λάβει τέτοιες διαστάσεις αν δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση των τοπικών επιχειρήσεων συλλόγων και μέσων αλλά και την οικονομική συνδρομή των μελών μας και όχι μόνο.
Ήταν μια γιορτή για το Κρητικό Λαγωνικό, για τη κυνοφιλία στη Κρήτη και μια μοναδική εμπειρία για όλους μας. Ο ΟΚΛΑ αξίζει τη στήριξη του κόσμου ώστε το πλούσιο μελλοντικό του πρόγραμμα να είναι ακόμη καλύτερο. Στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ομίλου στο www.cretandog.gr καθώς και στην Ομάδα του Κρητικού Λαγωνικού στο Facebook ‘’Όμιλος Κρητικού Λαγωνικού’’.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων