Πρόταση για κυνήγι του αγρινού ετοιμάζουν στην Κύπρο

1

Πρόταση για πιλοτικό κυνήγι του αγρινού για περίοδο ενός έτους θα επεξεργαστεί ο ΔΗΣΥ.
Την πρόθεση του κυβερνόντος κόμματος γνωστοποίησε ο βουλευτής Λεμεσού, Ευθύμιος Δίπλαρος, κατά την συζήτηση στην επιτροπή γεωργίας για τις ζημιές που προκαλούν τα αγρινά στην ύπαιθρο.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας επεσήμαναν ότι πολύ δύσκολα θα εγκριθεί μια τέτοια άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς πολύ δύσκολα θα αλλάξει το στάτους του ζώου, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία αυστηρής προστασίας.

Ο γραμματέας της Ένωσης Κοινοτήτων υπέδειξε ότι θα πρέπει να απαλειφθούν οι απαγορευτικές διατάξεις στον περι πολεοδομίας νόμο, έτσι ώστε οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών να μπορούν να περιφράσσουν ευκολότερα τις περιουσίες τους.

Οι κοινοτάρχες ανέφεραν ότι τα ζώα προκαλούν μεγάλες ζημιές κυρίως σε φρούτα λαχανικά και αμπέλια.

Ο πρόεδρος της επιτροπής γεωργίας κατηγόρησε το υπουργείο γεωργίας ότι άφησε τους κατοίκους των ορεινών περιοχών στο έλεος των αγρινών και τις κάλεσε ξανά σε νέα συνάντηση στις αρχές Δεκεμβρίου με εισηγήσεις για προστασία του κόσμου της υπαίθρου.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου
https://dialogos.com.cy/

 

Share.

1 Σχόλιο

  1. Ουτε να το σκεφτεστε!!!!!! Ειμαστε τοσο απληστος λαος που θα τα εξαφανισουμε μεσα σε μια βδομαδα!!!! Ειμαι βεβαιος πως ποτε δεν θα δωθει τετοια αδεια για το αγρινο…..καποιοι χρειαστηκαν ψηφους και πουλανε τρελλα ή κανω λαθος? 😂


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων