Μηνύσεις και συλλήψεις στην Κεφαλλονιά

0

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Θεοδωρακόπουλος Θεόδωρος, με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Σάμης, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Πυλαρέου του Δήμου Κεφαλλονιάς, εντόπισε ένα αγροτικό όχημα να κινείται με χαμηλή ταχύτητα, φωτίζοντας με τα φώτα του αυτοκινήτου, δεξιά και αριστερά του δρόμου, αναζητώντας θήραμα (λαγό). Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε εντός του οχήματος κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα εκτός θήκης το οποίο ήταν γεμάτο με τρία (3) φυσίγγια ιδανικά για την θήρα του λαγού, έτοιμο προς χρήση.
Αμέσως ο Θηροφύλακας προέβη στην κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου, ενώ όταν ενημέρωσε τον οδηγό του αγροτικού οχήματος ότι θα πρέπει να τον ακολουθήσει στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας, εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα καθώς επίσης και για απείθεια, ενώ κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

ksargostoliΤην Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Χιόνης Παρασκευάς και Θεοδωρακόπουλος Θεόδωρος, με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Αργοστολίου και Σάμης αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα λαγού το βράδυ, μετέβηκαν στην ευρύτερη περιοχή Καπανδριτίου. Περίπου στις 22.30 εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται αργά στον επαρχιακό δρόμο Καπανδριτίου – Αργίνια όταν ξαφνικά ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί.
Το όχημα μετά από δέκα λεπτά έφτασε στο σημείο που βρίσκονταν οι Θηροφύλακες και στον έλεγχο που πραγματοποίησαν βρέθηκε εντός του οχήματος ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα, το οποίο ήταν εκτός θήκης, γεμάτο με τέσσερα (4) φυσίγγια, ενώ στην θέση του συνοδηγού, στο πάτωμα του αυτοκινήτου, υπήρχαν δύο (2) πρόσφατα σκοτωμένοι λαγοί.
Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα και για παράβαση του Νόμου περί όπλων καθώς επίσης κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και το όχημα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων