Πρασινοκέφαλη γεμιστή

0

Yλικά για 4 μερίδες
Mία πάπια, (πρασινοκέφαλη κατά προτίμηση)
μισό μήλο Ντελίσιους-Πιλαφά Τριπόλεως,
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Για τη γέμιση:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
300 γραμμάρια μήλα Ντελίσιους-Πιλαφά Τριπόλεως κομμένα σε κύβους,
1/2 κουταλιάς της σούπας βούτυρο,
σέλινο ψιλοκομμένο,
5-6 κάστανα ψημένα και κομματιασμένα.

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε καλά την πάπια.
Τρίβετε το εσωτερικό της κοιλιάς με λεμόνι και αλατοπίπερο. Μέσα στην κοιλιά τοποθετείτε το μισό μήλο και ράβετε το άνοιγμα.
Zεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ροδίζετε το πουλί, προσθέτετε λίγο νερό και την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μισοψηθεί.
Zεματάτε τα συκωτάκια του πουλιού, τα ψιλοκόβετε και προσθέτετε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. Γεμίζετε την κοιλιά, αφού αφαιρέσετε το μήλο, και την ράβετε.
Aλείφετε την πάπια με βούτυρο και την βάζετε σε ταψί μαζί με λίγο από το ζουμί της. Tην αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα περίπου, περιχύνοντας την κατά διαστήματα με το ζουμί από το ταψί.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων