Απαγόρευση κυνηγίου σε περιοχές του Ρεθύμνου

0

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης απαγορεύτηκε η άσκηση του κυνηγίου για τρία (3) χρόνια ( μέχρι 31 η Οκτωβρίου 2019) σε έκταση 26.215 στρεμμάτων στην περιοχή Σαχτούρια –Μέλαμπες -Αγία Γαλήνη Δ. Αγίου Βασιλείου Π.Ε. Ρεθύμνου.
Η έκταση των 26.215 στρεμμάτων έχει αποτυπωθεί σε χάρτη με κλίμακας 1:50.000.
Η έκταση απαγόρευσης ορίζεται ως ακολούθως:
Αρχίζει από τη θέση Σταυρός Κ. Σαχτουρίων και συνεχίζει δυτικά στο ρέμα μέχρι τον Ακουμιανό ποταμό. Ακολουθώντας τον ποταμό καταλήγει στην παραλία του Ξυλόκαμπου. Στρίβει ανατολικά και ακολουθεί την γραμμή του αιγιαλού και φθάνει μέχρι τον ποταμό της Αγίας Γαλήνης. Ακολουθεί βορειοδυτικά το ποτάμι μέχρι το Βιολογικό. Έπειτα στρίβει δεξιά μέχρι να διασταυρωθεί με τον αγροτικό δρόμο στη θέση Σώπατα. Ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο μέχρι το σημείο που διασταυρώνεται με τον κεντρικό δρόμο Μέλαμπες-Αγία Γαλήνη. Στρίβει δεξιά στον κεντρικό δρόμο μέχρι την παλαιά ταβέρνα «περιβόλι». Στρίβει αριστερά στο ρυάκι μέχρι το χωματόδρομο για Ρωθιανά μετά την εγκατάσταση των φωτοβολταικών. Ακολουθεί την κορυφογραμμή και διέρχεται από το μετόχι Βασιλάκη στην περιοχή Λαβρασού. Συνεχίζει στον αγροτικό δρόμο αριστερά μέχρι τη θέση Άλωνας όπου συναντά τον κεντρικό Δρόμο Αγ. Γαλήνη Μέλαμπες. Τον ακολουθεί μέχρι το ρυάκι του Λιονταλώνι. Συνεχίζει στο ρυάκι μέχρι τη θέση Σελί. Ακολουθεί την κορυφογραμμή μέχρι τη θέση Διχαλή. Συνεχίζει δυτικά στο δρόμο της Διχαλής μέχρι τη θέση Αλωνάκι. Ακολουθεί το δρόμο για Αρμί και φτάνει μέχρι την εκκλησία του Αφέντη Χριστού Σαχτουρίων και συνεχίζει δυτικά στην κορυφογραμμή μέχρι να ενωθεί με τη θέση Σταυρός.
Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η Δ/νση Δασών Ρεθύμνου παρακαλείται για την έκδοση της σχετικής Δασικής Απαγορευτικής Διάταξης Θήρας, μετά την δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων