Ορτύκια στη σχάρα

0

Υλικά

4 ορτύκια χωρισμένα στη ράχη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού λειωμένο σκόρδο
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φέτες λεμόνι, για γαρνιτούρα

Παρασκευή

Τρίψτε ορτύκια με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Πασπαλίζετε ελαφρά με δεντρολίβανο αφού το ψιλοκόψετε, το αλάτι και το πιπέρι.
Αν τα ψήσετε στα κάρβουνα αφήστε τη σχάρα να ζεσταθεί πολύ και η φωτιά να είναι δυνατή, στο γκρίλ τα βάζετε στην πιο δυνατή ρύθμιση. Τοποθετήστε την πλευρά του στήθους προς τη φωτιά έως ότου το δέρμα ροδίσει, περίπου 2 λεπτά, στη συνέχεια, γυρίστε τα και συνεχίστε το ψήσιμο στη σχάρα για άλλα 2 ½ έως 3 λεπτά. Βγάλτε και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων