Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικής Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

0

Στο Βόλο διεξήχθη το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικής Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Επιχειρησιακών Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τα βασικά θέματα που απασχολούν σήμερα την Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος με έμφαση στα διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και στις πολιτικές διαχείρισης και επίλυσής τους τόσο σε επίπεδο Ελλάδος όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της διεπιστημονικότητας που διέπει την έρευνα περιβαλλοντικών θεμάτων με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των ερευνητών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και την εύρεση κοινών συνιστωσών ερευνητικών προσεγγίσεων.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε στο συνέδριο αυτό παρουσιάζοντας την επιστημονική εργασία « Παράγοντες που επηρεάζουν την προθυμία πληρωμής για την παραγωγή υπηρεσιών του οικοσυστήματος που ευνοούν την αύξηση ειδών της πανίδας», που εκπόνησαν οι Δρ Δασολόγοι Κων/νος Παπασπυρόπουλος, Χρήστος Σώκος & Περικλής Μπίρτσας.

Η εργασία αυτή αναδεικνύει τη σημαντικότητα που αποδίδουν οι κυνηγοί στις δράσεις βελτίωσης ενδιαιτημάτων, που πραγματοποιούν οι κυνηγετικές οργανώσεις, καθώς με αυτές επιτυγχάνεται τόσο η αύξηση των θηραματικών πληθυσμών, όσο και η βελτίωση της ποιότητας θήρας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων