Τροφή στα ελάφια της Ρόδου από κυνηγούς και αγρότες

0

«Εξόρμηση» στη Νότια Ρόδο για την μεταφορά τροφής για τα ελάφια, έκαναν προχθές οι δασοφύλακες σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ρόδου και τους αγρότες της περιοχής!

Όπως είναι γνωστό, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το καλοκαίρι στη Νότια Ρόδο αλλά και της παρατεταμένης ανομβρίας, τα ελάφια αδυνατούν να βρουν τροφή με αποτέλεσμα να στρέφονται προς τις καλλιέργειες των αγροτών της περιοχής και να προκαλούν ζημιές.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα αυτό, διατέθηκαν χρήματα των κυνηγών και αγοράστηκε καλαμπόκι.

Έτσι προχθές το απόγευμα δασοφύλακες σε συνεργασία με μέλη του Κυνηγετικού συλλόγου και αγρότες της περιοχής, μετέβησαν σε Αρνίθα και Απολακκιά όπου και μοίρασαν το καλαμπόκι για τα ελάφια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευγενή τετράποδα τίμησαν και με το παραπάνω την τροφή, αφού σε έλεγχο που έγινε χθες διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος της είχε καταναλωθεί.

Πάντως κυνηγοί και δασοφύλακες θα επαναλάβουν την «εξόρμηση» και το επόμενο διάστημα μέχρις ότου – με την βοήθεια των βροχών που έπεσαν και στο νησί μας- αναπτυ -χθεί το γρασίδι και έτσι τα ελάφια θα έχουν φυσική τροφή.

www.rodiaki.gr/
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων