Σε εγρήγορση οι θηροφύλακες της Ζακύνθου

0

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνιος, Μαστοράκης Γεώργιος, Παναγιώτου Γεώργιος και Αγρανιώτης Αλέξιος ευρισκόμενοι σε υπηρεσία στην περιοχή Αγ. Λέοντα Ζακύνθου και περί ώρα 07.00, εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί θήρα λαγού με σκυλιά δίωξης. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα έφερε στην θαλάμη και στην αποθήκη 6 φυσίγγια. Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα εκτός επιτρεπόμενης ημέρας και για παράνομη μετατροπή όπλου ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και η άδεια θήρας.
Την ίδια ημέρα 15/12/2016 οι ανωτέρω Θηροφύλακες ευρισκόμενοι σε υπηρεσία στην περιοχή Βραχίωνα Ζακύνθου και περί ώρα 09:00, εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί θήρα λαγού με σκυλιά δίωξης. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα εκτός επιτρεπόμενης ημέρας, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και η άδεια θήρας.
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνιος και Αγρανιώτης Αλέξιος κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Κοιλιώμενο Ζακύνθου και κατευθυνόμενοι προς Ζάκυνθο εντόπισαν ένα σταματημένο όχημα παράπλευρα του δρόμου όπου άξαφνα ο οδηγός που στεκόταν δίπλα στο όχημα, μόλις τους αντελήφθη έβαλε κάτι στο πίσω κάθισμα του οχήματος του οποίου η πόρτα ήταν ανοιχτή.
Σταματώντας οι Θηροφύλακες δίπλα στο όχημα διαπίστωσαν ότι πρόκειται περί κυνηγετικού όπλου τύπου καραμπίνα, ενώ εντός του οχήματος και στο κάθισμα του οδηγού υπήρχαν 23 φυσίγγια.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο δράστης δεν κατείχε άδεια θήρας ενώ κατά δήλωσή του δεν υπήρχε άδεια κατοχής του κυνηγετικού όπλου.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια καθώς επίσης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Την ίδια ημέρα 16/12/2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνιος, Μαστοράκης Γεώργιος, Παναγιώτου Γεώργιος και Αγρανιώτης Αλέξιος κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Αγ. Πάντες Ζακύνθου εντόπισαν σε ένα αδιέξοδο χωματόδρομο ένα άτομο να ασκεί θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι. Λίγη ώρα μετά, το εν λόγω άτομο εξήλθε με το όχημά του και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε εντός του οχήματος στο κάθισμα του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα εκτός θήκης το οποίο ήταν πλήρη φυσιγγίων και έφερε τρία φυσίγγια στην αποθήκη αντί του επιτρεπόμενου αριθμού των 2 φυσιγγίων.
Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι και για παράνομη μετατροπή όπλου ενώ κατασχέθηκαν τέσσερεις θηρευμένες τσίχλες, το όχημα, το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και η άδεια θήρας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων