ΚΣ Κομοτηνής: “Δεν έχουμε δει να πωλούνται θηρευμένα ζώα”

0

«Δεν έχουμε δει να πωλούνται θηρευμένα ζώα – Όποιος ξέρει κάτι να μας ενημερώσει»

Την καταγγελία για την παράνομη πώληση θηραμάτων έκαναν οι κρεοπώλες της Ροδόπης
Τη δική τους απάντηση δίνουν οι κυνηγοί της Ροδόπης μετά το ρεπορτάζ του «Χ» σχετικά με την –παράνομη- πώληση αγριογούρουνων στην περιοχή, από κυνηγούς που τα έχουν θηρεύσει.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλλης καλεί τον κόσμο να απευθύνεται στην Αστυνομία εφόσον εντοπίζει κυνηγούς να πωλούν τα θηράματα τους καθώς η πώληση θήρας είναι παράνομη.
Υποστηρίζει πάντως ότι στη Θηροφυλακή δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία, αλλά ούτε  και οι ίδιοι οι θηροφύλακες έχουν εντοπίσει κάποιον να πουλά θήραμά του: «Αν κάποιος τα πουλάει, τα πουλάει βράδυ και στα κρυφά γιατί αυτά απαγορεύονται δεν το ξέρουμε. Στο αυτοκίνητο μπορεί να τα έχει, στο μαγαζί του μπορεί να τα έχει… Εδώ θέλουμε και την βοήθεια του κόσμου. Αν έχουν κάποια πληροφορία να τη δώσουν στην αστυνομική διεύθυνση να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος. Κάνουμε πάντα ελέγχους ως θηροφυλακή και αν αντιληφθεί κάποιος ότι σε κάποιο χωριό ή μέσα στην πόλη να πουληθεί κάποιο ζώο σίγουρα θα πάει η θηροφυλακή και θα κοιτάξει να κάνει την δουλειά της.

Οι παρέες που κυνηγά τα γουρούνια είναι πολλά άτομα, δηλαδή τα 4-5 γουρούνια που σκοτώνουν το χρόνο μπορεί να είναι 15 και πάνω άτομα που θα τα μοιραστούν, οπότε φανταστείτε κρέας που θα πάρει το κάθε άτομο».

www.xronos.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων