Αγριογούρουνα… βολτάρουν τώρα και σε Εθνικές Οδούς!

0

Τελικά, τα αγριογούρουνα δεν απειλούν μόνο τις καλλιέργειες στην Ήπειρο. Αποτελούν και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς όλο και πιο συχνά βγαίνουν απ’ τα δάση και κινούνται πάνω σε εθνικές και επαρχιακές οδούς!

Ειδικά τη νύχτα, αυξάνει ακόμα περισσότερο ο κίνδυνο σύγκρουσης οχημάτων με κάποιο απ’ τα ζώα που ούτως ή άλλως είναι σκουρόχρωμα.

Πιο συγκεκριμένα, αγριογούρουνα έχουν εντοπιστεί πρόσφατα να κινούνται ανενόχλητα στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας! Είναι μεγάλος ο πληθυσμός τους, έχουν εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία, ενώ ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει μεγάλη κίνηση πλέον.

Πολίτες που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στην παλιά Εθνική καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αγριογούρουνα. Και ενίοτε πέφτουν πάνω τους και παθαίνουν μεγάλες υλικές ζημιές.

Μια μαρτυρία
Η κυρία Γ. Τ. έγραψε σχετικά: «Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να έχουμε όλοι οι οδηγοί που κινούμαστε στην παλιά Εθνική Οδό Γιάννενα – Ηγουμενίτσα από τα αγριογούρουνα που κυκλοφορούν μέσα στο δρόμο, ιδίως την νύχτα.

Εγώ πριν λίγο ερχόμενη από τα Γιάννενα, κοντά στο δρόμο που πάει προς Παλιουρή, συνάντησα ένα τεράστιο αγριογούρουνο.

Ευτυχώς στο «παρά πέντε» απέφυγα τη σύγκρουση μαζί του.

Πριν λίγες μέρες όμως, ένας χωριανός μου δεν κατάφερε να το αποφύγει, στην Τύρια, πριν τη Βροσίνα και από τη σύγκρουση έπαθε πάνω από 1.000 ευρώ υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του… Ευτυχώς που ήταν μόνο υλικές οι ζημιές…».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων