Aγριογούρουνο με πράσα και… ουίσκι!

0

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΠΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ
Υλικα
3 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 κούπα ντοματακια ψιλοκομμένα
1 κούπα κρασί κόκκινο
1 φλιτζάνι ουίσκι
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 δεματάκια ψιλά πράσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι αφού το πλύνουμε καλά για να φύγει το αίμα!
Το αφήνουμε περίπου 2 ωρες!
Στη συνέχεια το ξαναπλένουμε και βάζουμε το κρέας με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ,το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλα , το λάδι και το κρασί στην λεκάνη για όλο το βράδυ για μαρινάρισμα στο ψυγείο!
Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε ,το σκουπίζουμε καλά και το σοτάρουμε για να ροδίσει και από τις δυο πλευρές!
Αφού πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνουμε με το ουίσκι!
Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα ,τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε τα κομμάτια κρέατος επάνω στα πράσα και ρίχνουμε την ντομάτα!
Ρίχνουμε όλη τη μαρινάδα στη γάστρα και ψηνουμε στους 250 βαθμούς για 1,5 ώρες
Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού, ψήνουμε για άλλη μιση ώρα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

www.daddy-cool.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων