Οι κυνηγοί μετέφεραν τροφή στα πτηνά της Κάρλας

0

Στην προσπάθειά της να κρατήσει ζωντανή την πτηνοπανίδα που διαβιεί στη λίμνη της Κάρλας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Σποράδων προχώρησε στη ρίψη τροφής στην περιοχή.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ευ. Μπαλατσός τόνισε ότι εκτεταμένη χιονοκάλυψη και οι ασυνήθιστες αρνητικές θερμοκρασίες δημιουργούν δυσμενής συνθήκες επιβίωσης για την πτηνοπανίδα της περιοχής.

Για το λόγο αυτό προ διημέρου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μαζί με μέλη της Διοίκησης τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες καθώς και τους Κυνηγετικούς Σύλλογους Λάρισας, Βελεστίνου, Αγιάς, Ν. Ιωνίας και Βόλου, πραγματοποίησαν ρίψη δύο τόνων καλαμποκιού στην περιοχή της λίμνης Κάρλας.
Η κίνηση αυτή θα επαναληφθεί ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, εξήγησε ο κ. Μπαλατσός και έχει ως στόχο να βοηθήσει τα πτηνά της Κάρλας να επιβιώσουν.

Πέντε περιστατικά λαθροθηρίας
Ο κ. Μπαλατσός ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ότι δεν χρειάζονταν να βγει η υπουργική απόφαση που απαγορεύει το κυνήγι για να σταματήσουν τη δραστηριότητα τους οι κυνηγοί. Για έναν ευσυνείδητο κυνηγό δε νοείται να κυνηγά με τέτοια καιρικά φαινόμενα, εξηγεί ο κ. Μπαλατσός και προσθέτει ότι η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που συντηρεί με ίδια έξοδά της η Κυνηγετική Ομοσπονδία κατόρθωσε να εντοπίσει και να στείλει στη Δικαιοσύνη πέντε περιστατικά λαθροθηρίας τις προηγούμενες ημέρες στη Μαγνησία και τη Λάρισα.
Διαθέτουμε 20 θηροφύλακες, τους οποίους έχουμε εξοπλίσει με τα απαιτούμενα υλικοτεχνικά μέσα και την υποδομή, οι οποίοι πραγματοποιούν περιπολίες για τον εντοπισμό των λαθροθήρων.

Ιωάννης Γιάτσιος
www.ert.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων