Κυνηγοί και θηροφυλακή τάισαν τα πτηνά του υδροβιότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου

0

Κυνηγοί και θηροφυλακή τάισαν με καλαμπόκι τα πτηνά του υδροβιότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου

Και αυτό το απέδειξαν εμπράκτως, αν κρίνει κανείς από τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την επέλαση του ολικού παγετού και του χιονιά στην περιοχή της Αργολίδας.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους, της 3ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και της Θηροφυλακής Αργολίδας μπροστά στα έντονα καιρικά φαινόμενα που «βομβαρδίσαν» με πάγο και χιόνι την περιοχή, φρόντισαν να σκορπίσουν στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου αρκετά κιλά τροφής (καλαμπόκι) για τα πουλιά.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους κ. Λυμπέρης το πολικό ψύχος και η έντονη χιονόπτωση είχαν αποτέλεσμα εκατοντάδες πουλιά, αλλά και πάπιες να μην μπορούν να εντοπίσουν τροφή.

«Αν δεν προχωρούσαμε στην ρίψη τροφής, τα πτηνά θα απειλούνταν με αφανισμό, αν κρίνουμε και από το συνδυασμό, χιονιού, παγωνιάς και μη εξεύρεση τροφής. Θεωρώ ότι με την ρίψη της τροφής θα βοηθήσουμε κατά πολύ τα πτηνά να παραμείνουν στην περιοχή μας και ζωντανά», σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους κ. Λυμπέρης, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες εφόσον εξακολουθήσουν τα ίδια καιρικά φαινόμενα.

newchannelgr.blogspot.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων