Διαμαρτύρονται οι Κύπριοι κυνηγοί

0

Κύπρος: Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν χθες στο κυκλικό κόμβο Κονιών, ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων σε συνεργασία με το Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών της Επαρχίας Πάφου.

Ο Αντώνης Αζίνα, εκ μέρους των ιδιοκτητών κυνηγετικών σκύλων της Επαρχίας Πάφου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο για την άμεση παρέμβασή του για το άνοιγμα κάποιων περιοχών ώστε να ξεκινήσει η εξάσκηση των κυνηγετικών σκύλων, αναφέρθηκε σε δύο τους αιτήματα.

Πρώτον, ζητούμε, είπε, “το άνοιγμα όλων των περιοχών για την εξάσκηση των κυνηγετικών μας σκύλων”, προσθέτοντας πως “έχει αποδειχθεί στην πράξη και όχι στα χαρτιά ότι τη ζημιά στο θήραμα, δεν είναι οι κυνηγετικοί σκύλοι που το προκαλούν αλλά ο ανεξέλεγκτος πληθυσμός της αλεπούς και η λαθροθηρία”.

Επιπρόσθετα, κάλεσε σε άμεση συνάντηση τον προϊστάμενο του Ταμείου Θήρας με την επιτροπή τους για να δοθεί ένα τέλος,- όπως είπε-,  σε αυτό το θέμα που λέγεται άνοιγμα εκπαίδευσης κυνηγετικών περιοχών και προειδοποίησε πως αν δεν διευθετηθεί η συνάντηση τότε οι ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων θα προχωρήσουν άμεσα στο κλείσιμο κάποιων κεντρικών δρόμων σε όλες τις Επαρχίες.

Εξάλλου, ο Μάριος Φιλίππου από το Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών κάλεσε όλο το κυνηγετικό κόσμο κοντά, διότι – όπως είπε- βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο και στην ίδια μοίρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
www.sigmalive.com

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων