Ηλεία: Εκστρατεία των κυνηγών για την σίτιση του θηράματος

0

Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην βοήθεια απέναντι στα θηράματα ήταν αυτό που πέρασε για τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων. Με αφορμή την απαγόρευση του κυνηγίου έως τις 18 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα, οι κυνηγοί πραγματοποίησαν εξόρμηση στη φύση, όχι για να κυνηγήσουν αλλά για να προστατεύσουν τα θηράματα και να αποτελέσουν της θεματοφύλακες της εφαρμογής της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, που προήλθε μετά την εκτεταμένη κακοκαιρία και τον χιονιά.

Ήταν κάτι που αν και φαίνεται αντιφατικό εν μέσω κυνηγετικής περιόδου, είχε προαναγγελθεί παράλληλα με την ανακοίνωση της απόφασης για την απαγόρευση του κυνηγίου από τους κυνηγετικούς συλλόγους στην Ηλεία.

Έτσι μεταξύ άλλων μέλη από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, όπως και από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, έριξαν ζωοτροφές σε διάφορα σημεία περάσματα ή καταφύγια θηραμάτων, την ώρα που αναζήτηση τροφής για αυτά είναι δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών. Ρίψεις έγιναν σε παρυδάτιες και κυρίως σε ορεινές περιοχές, στα όρια ευθύνης των συλλόγων. Παρόμοιες δράσεις γίνονται μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου.

Του Γιάννη Σπυρούνη
www.ilialive.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων