Απαγόρευση θήρας σε περιοχές της Χαλκιδικής

0

ΔΑΣΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΗΡΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 258, παρ. 5 του Ν.Δ. 86/69, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 177/75
2. Τις 5410/6-6-2005 και 5888/4-8-2010 αποφάσεις του Διευθυντή Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τις οποίες ανανεώθηκε η απαγόρευση θήρας στην περιοχή αυτή μέχρι 4/5/2015.
3. Την αριθ.61075/3-9-2015(2025/Β’/17-9-2015 ΦΕΚ) ΑΔΑ: 7ΤΠΦΟΡ1Υ-99Ρ απόφαση του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με θέμα «Ανανέωση απαγόρευσης θήρας ορισμένου χρόνου» σε έκταση εμβαδού 21.469,00 στρεμμάτων στην περιοχή Στανού, Δήμου Αριστοτέλη, έως την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021.
4. Την ανάγκη προστασίας των θηραμάτων και γενικά της πανίδας και την αύξηση του πληθυσμού τους, καθώς και την διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Απαγορεύουμε έως την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021 το κυνήγι κάθε θηράματος σε έκταση 21.469,00 στρεμμάτων στην περιοχή «ΣΤΑΝΟΥ» Δ.Δ. ΣΤΑΝΟΥ Δήμου Αριστοτέλη, όπως απεικονίζεται με στοιχεία (1,2,3,…,225) στον επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα, κλίμακας 1:35.000, με όριά που περιγράφονται ως εξής:
Αρχίζει από τη θέση «Γέφυρα Ποταμιάς» στον επαρχιακό ασφαλτοστρωμένο δρόμο Αρναίας – Στανού (διοικητικά όρια Δ.Δ. Αρναίας – Στανού), τον οποίο και ακολουθούν μέχρι τον οικισμό του Στανού. Από εκεί με Ανατολική κατεύθυνση ακολουθεί τον δασικό δρόμο Μπαράκη καλύβα- Γρόσια. Συνεχίζει Βόρεια ακολουθεί τον δασικό δρόμο μέχρι την δασική θέση Ίταμος και εκείθεν τη ράχη μέχρι Κυριαφίνη Δενδράρα. Συνεχίζει Βόρεια τη ράχη μέχρι το ρέμα «Βαθύλακας». Ακολουθεί το ρέμα προς τα κατάντη, που είναι τα Διοικητικά όρια Στανού – Βαρβάρας και μετά με κατεύθυνση Βόρειοανατολική ακολουθεί τα διοικητικά όρια Στανού-Βαρβάρας έως τη στροφή «Αγόρως Λάκκα» απ’ όπου ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο «Βαρβάρας – Μάδυτο» (άσφαλτος) προς Μάδυτο, μέχρι τη θέση «Γρουνάρι». Από εκεί με Νοτιοδυτική κατεύθυνση ακολουθεί τον δασικό δρόμο Γιαννακούδα- Γερογιώργη – Γκίρμπα – Τσιαγκάδικο. Εκείθεν ακολουθεί τη ράχη και φθάνει στο ρέμα «Βαθύλακας», δασική θέση «Μπούφτα Μπαχτσέδες», από εκεί ακολουθεί το δασικό δρόμο Μπούφτα – Μπαχτσέδες – Καστανιές – Κλίμα μέχρι τη δασική θέση « Κρήτενας». Στη συνέχεια ακολουθεί το δρόμο «Γκουτζισμέ» προς τον οικισμό του Στανού, όπου συναντάει τον επαρχιακό δρόμο (άσφαλτος) «Στανός Μελισσουργός» και τον ακολουθεί προς Μελισσουργό μέχρι τα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί στη συνέχεια το χωματόδρομο προς Μαραθούσα, κατεβαίνει στο ρέμα «Σμάκτη» (Μύλος), το οποίο και ακολουθεί μέχρι το ρέμα «Ποταμιάς», το οποίο και ακολουθεί προς τα ανάντη μέχρι την «Γέφυρα Ποταμιάς» απ’ όπου ξεκίνησε.
Η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, στην Ελληνική Αστυνομία, στους Αγροφύλακες, στα Κυνηγετικά Σωματεία και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.
Οι παραβάτες της διάταξης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 287 του Ν.Δ. 86/69 «Περί Δασικού Κώδικα», όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν.Δ. 996/71 και το άρθρο 12 του Ν. 177/75.
Με την μέριμνα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αρναίας να τοποθετηθούν νέες και να αποκατασταθούν τυχόν φθαρμένες απαγορευτικές πινακίδες.
Ο Αναπληρωτής Δασάρχης Αρναίας Ανέστης Αναστασιάδης
Δασολόγος με Α’ βαθμό

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων