Του «φώλιασαν» και τα τρία του σκυλιά στο κυνήγι

0

Έχασε και τα τρία του σκυλιά κατά την διάρκεια του κυνηγιού την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου – Κάποιος είχε βάλει σε κομμάτια κότας δηλητήριο και τα είχε σπείρει στην περιοχή.

Οι λέξεις εξοργισμένος και πικραμένος είναι οι λιγότερες που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον κυνηγό, που επικοινώνησε με το agrinioreport.com και κατήγγειλε πως είδε μέσα σε ελάχιστα λεπτά να χάνονται και τα τρία του σκυλιά Setter 7, 3 και 1.5 ετών όπως τα βλέπετε στις φωτό.

Ο άνδρας κυνηγούσε μπεκάτσες στο βελανιδόδασος στην θέση Ντοβρη βόρεια του χωριού Ρίγανη. Μαζί του είχε όπως κάθε φορά που πήγαινε για κυνήγι τα τρία του σκυλιά. Κατά την διάρκεια του κυνηγιού τα σκυλιά για να φέρουν πίσω το θήραμα βρέθηκαν κοντά σε περιοχή που υπήρχαν κάποιες στάνες.

Στην συγκεκριμένη περιοχή όπως τελικά αποδείχθηκε, τα σκυλιά δηλητηριάστηκαν από δηλητήριο που κάποιος είχε βάλει σε κομμάτια κότας και είχε σπείρει στην περιοχή. Λέμε ότι τα είχε σπείρει κάποιος γιατί τα σκυλιά σύμφωνα πάντα με τον κυνηγό, βρήκαν τα δολώματα(κομμάτια κότας) σε διαφορετικά σημεία όπως κυνηγούσαν και όχι σε ένα μόνο σημείο.

Για όσους είναι γνώστες και της ράτσας των σκυλιών αλλά και του κυνηγιού μπορούν να καταλάβουν πως όποιος το σκέφτηκε και το έπραξε αυτό (δηλαδή το να χρησιμοποιήσει κότες- φτερωτά για δολώματα) οδήγησε στο συμπέρασμα τον κυνηγό να καταλάβει ότι αυτός, στόχευε σε κυνηγετικά σκυλιά αφού αυτά πάντα παίρνουν το πουλί ,(φτερωτό),για να το πάνε στον κυνηγό.

Έτσι έκαναν και τα συγκεκριμένα.

Επίσης από τον τρόπο που έδρασε το δηλητήριο (άμεσα με γρήγορη σταδιακή παράλυση και ρόγχο στην αναπνοή) ,σύμφωνα με κτηνίατρο είναι κατά πάσα πιθανότητα το γεωργικό φάρμακο Λανειτ,του οποίου όπως φροντίσαμε να μάθουμε έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον κυνηγό λοιπόν, μάλλον ο δράστης ήξερε τι έκανε και τι ήθελε και κατά πάσα πιθανότητα, ήθελε να σκοτώσει σκυλιά, για να αποτρέψει τους κυνηγούς να κυνηγάνε εκεί κοντά.

Ο κυνηγός φυσικά μετέβη άμεσα στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση για το γεγονός κατά αγνώστου.

agrinioreport.com
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων