«Βράζουν» οι Κύπριοι κυνηγοί: «Ο μεγαλύτερος λαθροθήρας όλων των εποχών»

0

Τελειώνει η υπομονή των Κύπριων κυνηγών με την απραξία που μετρά 18 χρόνια!
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Κινήματος Κυπρίων Κυνηγών

Αυτό και αλλά πολλά που «φωνάζει» το κίνημα εδώ και δυόμιση χρόνια αλλά «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντά»
Ο μεγαλύτερος λαθροθήρας όλων των εποχών… και η καταστροφή ολόκληρης της Κύπρου εντός των επόμενων χρόνων… Από το 1999 (18 χρόνια παρακαλώ) κανείς δεν έθεσε το θέμα αφού η Κύπρος είναι υπόχρεη να υιοθέτηση το πιο σοβαρό θέμα απέναντι στην χλωρίδα και πανίδα αυτού του τόπου.

Ερημοποίηση στην Κύπρο

Η Κύπρος είναι μια από τις πρώτες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλήττεται από ξηρασία και πολλές περιοχές της υφίστανται ξηρασίας και ερημοποίησης λόγω των κλιματικών αλλαγών. Η τοπική μας δράση τα μεγάλα ποσοστά εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ο όγκος των απορριμμάτων, η αλόγιστη χρήση των υδάτινων πόρων, η εντατικοποίηση των κατασκευαστικών και αναπτυξιακών έργων, οι οικοπεδοποιήσεις, η χρήση χημικών στη γεωργία, η εγκατάλειψη παραδοσιακών αγροτικών δραστηριοτήτων είναι καταστάσεις που συντελούν στη ρύπανση του εδάφους και των υδροφορέων στη διάβρωση του εδάφους, και εντείνουν το πρόβλημα της ερημοποίησης στο νησί.

Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την ερημοποίηση, υπογράφτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία το 1999. Σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη Σύμβαση η Κύπρος είναι υπόχρεα να θεσπίσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης και τον περιορισμό των επιπτώσεων της ξηρασίας στο νησί.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων