Κρούσμα λαθροθηρίας μέσα σε ζωολογικό κήπο!

0

Γαλλία: Λαθροκυνηγοί διέρρηξαν γαλλικό ζωολογικό κήπο, πυροβόλησαν έναν σπάνιο λευκό ρινόκερο και χρησιμοποίησαν αλυσοπρίονο για να αφαιρέσουν το κέρατό του. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση λαθροθηρίας σε ευρωπαϊκό ζωολογικό κήπο.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο τετράχρονος ρινόκερος με το όνομα Βινς, βρέθηκε νεκρός στο ζωολογικό κήπο Τουαρί δυτικά του Παρισιού, το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ρινόκερος πυροβολήθηκε τρεις φορές στο κεφάλι, και ένα από τα κέρατά του ήταν πριονισμένο. Οι λαθροθήρες εισήλθαν παράνομα μέσω μιας πύλης κατά τη διάρκεια της νύχτας και παραβίασαν τη μεταλλική πόρτα του καταφυγίου του ρινόκερου.

Δύο άλλοι ρινόκεροι, ένας 37 και ένας 5 ετών, βρέθηκαν σώοι. Το δεύτερο κέρατο του Βινς είχε κοπεί μόνο εν μέρει, υποδηλώνοντας ότι κάτι διέκοψε τους λαθροκυνηγούς ή ότι ο εξοπλισμός τους έπαθε βλάβη. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν σε ισχύ, συμπεριλαμβανομένων καμερών επιτήρησης και πέντε μελών προσωπικού ασφαλείας στο χώρο. Δεδομένου ότι έγιναν πολλαπλοί πυροβολισμοί και χρησιμοποιήθηκε αλυσοπρίονο, είναι προφανές ότι τα μέτρα ασφαλείας του ζωολογικού κήπου ήταν ανεπαρκή.
Το παγκόσμιο εμπόριο κεράτων ρινόκερου έχει απαγορευτεί από τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά στη μαύρη αγορά, η τιμή τους ξεπερνά τα 50.000 ανά κιλό.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες προστασίας, ο παγκόσμιος πληθυσμός των άγριων λευκών ρινόκερων ανέκαμψε εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Σήμερα υπάρχουν μεταξύ 17.000 και 20.000 λευκοί ρινόκεροι στον κόσμο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ζει στη Νότια Αφρική. Ωστόσο μια πρόσφατη άνοδο στην λαθροθηρία απειλεί αυτά τα δημοφιλή ζώα και πάλι. Μεταξύ 2007-2014, ο αριθμός των ρινόκερων που σκοτώθηκαν στη Νότια Αφρική αυξήθηκε από μόλις 83 σε περισσότερους από 1.200. Το 2015 και το 2016 οι αριθμοί έπεσαν και πάλι, σύμφωνα με στοιχεία της νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης.

www.naftemporiki.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων