Λιγότερες κουρούνες πια στη Λήμνο, «Θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και για τα κουνέλια»;

0

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα που έφερε η επικήρυξη των κορακοειδών στη Λήμνο, όλο το προηγούμενο διάστημα, παρείχε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου, θέτοντας ως προβληματισμό αν θα μπορούσε να αποδώσει το ίδιο μέτρο και στην καταπολέμηση των κουνελιών.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
www.limnosfm100.gr/l

Η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου αναφέρει:

“Η κυνηγετικη περίοδος 2016-2017 έληξε και μαζί της έληξε και η επικήρυξη των κορακοειδών του Κ.Σ.Λήμνου και της Β΄Κ.Ο.Α. για ακόμη μια χρονιά σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία και έχοντας την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για ακόμη μια χρονιά πάνω στο θέμα της καταπολέμησης των κορακοειδών στο νησί μας το όποιο έχει εξελίχθη σε μάστιγα τόσο στην θηραματοπανίδα του τόπου μας καθώς και στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Ο Κ.Σ.Λήμνου και η Β΄Κ.Ο.Α. επικήρυξαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα κορακοειδή δίνοντας 1 κουτί φυσίγγια για κάθε 10 ζεύγη ποδιών κουρούνας που παρέδιδαν στον Κ.Σ.Λήμνου τα Μέλη μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την φετινή κυνηγετικη περίοδο να φονευθούν 3080 κουρούνες σημειώνοντας μεγάλη ζημιά στον πληθυσμό τους μην ξεχνώντας ότι το νούμερο τους είναι πολλαπλάσιο λόγο ότι τα συγκεκριμένα επιβλαβή θα ακλουθούσε η αναπαραγωγή τους όπου και θα αυξανόταν σε τουλάχιστον δεκαπλάσιο νούμερο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Μέλη μας τα όποια συμμετείχαν στο μέτρο της καταπολέμησης των κορακοειδών και να τονίσουμε ότι και την επομένη χρονιά παρά την μείωση των Αδειών άρα και των εσόδων του Κ.Σ.Λήμνου θα ισχύσει αυτό το μέτρο ελπίζοντας να ευαισθητοποιηθούν και αλλά Μέλη μας και το νούμερο να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το παραπάνω μέτρο με κάποιο παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την επικήρυξη του αγριοκούνελου το όποιο και θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε ως Κ.Σ.Λήμνου αλλά με σημαντική οικονομική ενίσχυση διότι σίγουρα οι αριθμοί θα είναι μεγαλύτεροι και σίγουρα τα έσοδα του Κ.Σ.Λήμνου δεν επαρκούν”.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων