Σκύλοι επιτέθηκαν σε γυναίκα. Κινδυνεύει με αναπηρία!

0

Στο νοσοκομείο από τις δαγκωματιές δύο σκύλων που βγήκαν από σπίτι και της επιτέθηκαν, νοσηλεύεται μια 49χρονη Καλαματιανή.
Η γυναίκα περνούσε προχθές το βράδυ έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη τους, στην οδό Ηρώων και Βασ. Ολγας. Τα δύο σκυλιά ράτσας Cane Corso (ιταλικός μολοσσός) όρμηξαν κατά πάνω της και με τα δόντια τους ξέσκισαν το πόδι της, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες δεν σταματούσαν να την δαγκώνουν παντού στο σώμα της. Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ και η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται στην Ορθοπαιδική Κλινική.
Ο 58χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια. Παράλληλα, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τα δύο σκυλιά θα εξεταστούν από κτηνίατρο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας δόθηκε εντολή να εξεταστεί η γυναίκα και να γίνει έκθεση από ιατροδικαστή.

Η εξέταση των ζώων από κτηνίατρο προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία για να διαπιστωθεί αν πάσχει ο σκύλος από λύσσα ή κάτι άλλο, αλλά και αν ο ιδιοκτήτης τον έχει εμβολιάσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή αν το ζώο πάσχει από κάποια ασθένεια, ο ιδιοκτήτης του διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η μεταχείριση που θα έχει ο ιδιοκτήτης του σκύλου από τη δικαιοσύνη έχει να κάνει με τον βαθμό της αμέλειας που επέδειξε, αν για παράδειγμα αδιαφόρησε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα (σ.σ. λουρί, φίμωτρο κ.λπ.) παρόλο που ο σκύλος του είναι επιθετικός. Μάλιστα σύμφωνα με τη σχετική νομολογία την ευθύνη του αμελούς ιδιοκτήτη, δεν ανατρέπει ούτε το ότι μπορεί να έλειπε από το σπίτι όταν έγινε η επίθεση.

www.eleftheriaonline.gr

Ανεπανόρθωτες ζημιές που μπορεί να αφήσουν αναπηρία στην άτυχη 49χρονη γυναίκα προκάλεσαν οι δαγκωματιές των δύο σκύλων. Αυτό ανέφερε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ιατρός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου.
Η γιατρός είχε εφημερία όταν μετέφεραν τη γυναίκα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Επίσης τυχαίνει να είναι γειτόνισσα του ιδιοκτήτη των δύο σκύλων ράτσας Cane Corso (ιταλικός μολοσσός) που το βράδυ της Δευτέρας όρμηξαν στην 49χρονη. Χθες άλλωστε ήταν να δικαστεί στο αυτόφωρο δικαστήριο ο 58χρονος ιδιοκτήτης των δύο ιταλικών μολοσσών για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, αλλά το δικαστήριο ανέβαλε για την Τρίτη 28 του μήνα μετά από παρέμβαση του δικηγόρου της γυναίκας. Νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη των σκύλων είχε ζητήσει και ο ίδιος αναβολή επειδή δεν παρίστατο η μηνύτρια, που όμως απορρίφθηκε.

«ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ»

Η εισαγγελέας της έδρας πριν προτείνει την αναβολή της υπόθεσης ρώτησε αν κάποιος στο ακροατήριο γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι η παθούσα κι αν θα μπορούσε να καταθέσει. Τότε, μίλησε η γιατρός και γειτόνισσα του κατηγορουμένου, που ήταν εκεί μαζί με το σύζυγό της – ο οποίος είναι ένας από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, μαζί με δύο ακόμα γειτόνισσες και έναν αστυνομικό. Μάλιστα, η γιατρός γνωρίζοντας την κατάσταση της παθούσας και με την προτροπή της εισαγγελέα, πρόσθεσε πως οι δαγκωματιές στο πόδι και τα γεννητικά της όργανα προκάλεσαν βλάβες «σε βαθμό αναπηρίας» και η νοσηλεία της θα είναι μακροχρόνια εδώ και σε νοσοκομεία της Αθήνας, όπου θα πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές πλαστικές. Ο συνήγορος υπεράσπισης αντέδρασε έντονα για την παρέμβαση της γιατρού και το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα. Στο διάστημα που μεσολάβησε ήρθε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της παθούσας, μεταφέροντας την επιθυμία της να αναβληθεί η εκδίκαση ώστε να καταθέσει η ίδια αυτό που πέρασε.

«ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ»

Η 49χρονη που νοσηλεύεται με βαριά τραύματα στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα χρειαστεί να κάνει πολλές πλαστικές επεμβάσεις για να αποκαταστήσει τους κατεστραμμένους τένοντες. Μιλώντας στην “Ε” για την επίθεση που δέχτηκε είπε ότι αρχικά δέχθηκε δαγκώματα από τον ένα σκύλο και παρότι πονούσε φριχτά δεν έπεσε αμέσως στο έδαφος. Ομως ο σκύλος δεν άφηνε το πόδι της και αφού έκοψε ένα κομμάτι κρέας τα δόντια του έφτασαν στο κόκαλο. Οταν η γυναίκα έπεσε στο έδαφος, της επιτέθηκε και άρχισε να τη δαγκώνει και ο δεύτερος σκύλος σε όλο της το σώμα. “Για λίγα δευτερόλεπτα νόμισα ότι ήρθε το τέλος μου αλλά τότε εμφανίστηκε ένας περαστικός κύριος και με έσωσε. Αν ήταν κάποιο παιδί στη θέση μου θα το είχαν σκοτώσει. Καθημερινά από εκεί περνούν εκατοντάδες παιδιά και δεν θέλω να σκεφτώ τι θα τους είχε συμβεί αν δέχονταν επίθεση από τα σκυλιά”, μας είπε η τραυματισμένη γυναίκα.

Ν.Κ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων