Διάσωση νεαρού μοτοσικλετιστή από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΚΟΜαΘ

0

Αίσια εξέλιξη είχε η περιπέτεια νεαρού μοτοσικλετιστή σε ορεινή περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης. Συγκεκριμένα ο 25χρονος από τη Θεσσαλονίκη είχε μεταβεί στις 27 Μαρτίου 2017 στην περιοχή για να κάνει μοτοκρός. Σε κάποιο σημείο έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του πόδι. Πήρε τηλέφωνο στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ενημέρωσε για το περιστατικό, αλλά κατόπιν έσβησε από μπαταρία το κινητό του.
Από τα συντονιστικά κέντρα ενημερώθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, που μαζί με τις ειδικές δυνάμεις ερεύνησαν, αλλά μάταια την ευρύτερη περιοχή. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Α.Τ. Βελβεντού ειδοποίησε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, κ. Ζαλούμη, με θέση εργασίας Βελβεντό-Σέρβια Κοζάνης.
Αμέσως ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, άριστος γνώστης της ορεινής περιοχής, ερεύνησε τους γύρω δασικούς δρόμους και μετά από πολύωρη αναζήτηση, ακολουθώντας πρόσφατες ροδιές από μοτοσυκλέτα, βρήκε τον νεαρό κοντά στο Μοναστήρι Αγίας Τριάδος Βελβεντού. Είχε σπάσει το δεξί του πόδι και ήταν ελαφρά αιμόφυρτος. Ο Θηροφύλακας κουβάλησε τον τραυματία μέχρι το υπηρεσιακό του όχημα και κατόπιν τον μετέφερε μέχρι τον πλησιέστερο ασφαλτοστρωμένο δρόμο, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον πήγε στο Νοσοκομείο Κοζάνης.
Το περιστατικό αυτό δείχνει το πολύπλευρο έργο της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων, που με το GPS των οχημάτων τους και την άριστη γνώση του ανάγλυφου μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων