Φεστιβάλ Ελληνικού Πλαγιοτροχαστή Ίππου στον Πραστό

0

Η Documenta είναι μια αναγνωρισμένη διεθνής έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, που πραγματοποιείται από το 1955, κάθε 5 χρόνια στο Κάσσελ της Γερμανίας.  Φέτος, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση της έκθεσης με την Αθήνα, αφιερώνοντας ένα σημαντικό κομμάτι, στο ελληνικό πλαγιοτραχαστή. Μια ιδιαίτερη φυλή ελληνικού αλόγο με καταγωγή από την Πηνεία (σύνορα Αχαίας-Αρκαδίας-Ηλείας).

Έτσι, για την ανάδειξη του ελληνικής αυτής φυλής αλόγου, μια ομάδα αναβατών θα πραγματοποιήσει ιππεύοντας το ταξίδι Αθήνα-Κάσελ, που θα διαρκέσει 3 ολόκληρους μήνες. Στη Γερμανία θα τους υποδεχτούν με μια ιδιαίτερη γιορτή.

Είναι ο παραλληλισμός του εγχειρήματος ενός Ελβετού ιππέα, ο οποίος για να αποδείξει πως η Αργεντίνικη φυλή αλόγων είναι ιδιαίτερη και για να πάει κόντρα στο “κατεστημένο” των ευρωπαικών αλόγων, ταξίδεψε ιππεύοντας αργεντίνικο άλογο, από το Μεξικό στην Αργεντική.

Η έναρξη του ταξιδιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, την Κυριακή 9 Απριλίου, με μια λαμπρή γιορτή που θα λάβουν μέρος άνθρωποι από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Ένα από τα άλογα που θα ταξιδέψουν, φιλοξενείται στο κτήμα του αντιπρόεδρου του συλλόγου και κτηνίατρου κ. Κων/νου Κουρμπέλη. Έτσι, προτάθηκε η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στον Πραστό, την οποία τελικά συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Πραστού με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με την παρουσία σημαντικών προσώπων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι το εξής:

-Πορεία Ελεύθερης Ιππασίας από την Ιερά Μονή Αρτοκωστάς, στον Πραστό. (Έναρξη 09:00)

-Καλωσόρισμα των Ιππέων από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Κουρμπέλη Κωνσταντίνο.

-Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αραχωβίτη Κωνσταντίνο. Αναφορά στην ιστορία του Πραστού και της Τσακώνικής διαλέκτου, αλλά και το πώς φτάσαμε στο 1ο φεστιβάλ ελληνικού πλαγιοτροχαστή Ίπππου.

-Καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, κ. Μαντά Παναγιώτη.

-Ομιλία κ. Κουρμπέλη Κωνσταντίνου, για τον Ελληνικό Πλαγιοτροχαστή Ίππο.

-Επίδειξη Αρχών Φυσικής Ιππικής Τέχνης (Natural Horsemanship) από τον Ούγγρο εκπαιδευτή αλόγων, Zsolt Szabo.

-Προβολή με θέμα την Ορεινή Ιππασία από τον Peter van den Gugten, εκπαιδευτή ιππασίας στην Ελβετία.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ανδρέα-Πραστού και της Χορευτικής Ομάδας Λεωνιδίου και Τσακώνικο Παραδοσιακό Γλέντι

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων