Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας

0

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Με την υπ’ αριθμ. 4274/3-4-2017  απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στις Λίμνες Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου, στους ποταμούς, παραπόταμους και λοιπά εσωτερικά ύδατα του Νομού Καρδίτσας, από 17 Απριλίου 2017 ημέρα Δευτέρα έως 31 Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των υπολοίπων υδρόβιων οργανισμών.

Επίσης με την υπ’ αριθμ .4275/3-4-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών καθώς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων του Δήμου Αργιθέας (με εξαίρεση τη λίμνη Στεφανιάδας όπου θα τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις) για ένα (1) χρόνο και συγκεκριμένα από 17 Απριλίου 2017 μέχρι 17 Απριλίου 2018 λόγω της σημαντικής μείωσης ή καταστροφής των ιχθυοαποθεμάτων της ορεινής πέστροφας και ιδιαίτερα του γόνου της.

Την τήρηση των αποφάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τoυς.

Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 420/70 περί Aλιευτικού Kώδικα και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.

Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές (επιβολή προστίμου, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών) και ποινικές κυρώσεις.

www.karditsa24.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων