Μηνύσεις για άρνηση ελέγχου και παγίδες υπέβαλαν θηροφύλακες της ΚΟ Πελοποννήσου

0

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος, Μάνος Σωτήριος και Τζώρτζης Αδάμ με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Βορείων Λακεδαιμόνων, Λεωνιδίου και Μολάων αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ μετέβηκαν στην περιοχή Γεωργίτσι Λακωνίας. Περί ώρα 22:45 περίπου εντόπισαν ένα όχημα να κινείται στην περιοχή και στο σήμα που του έγινε να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του προς το χωριό Γεωργίτσι.
Οι Θηροφύλακες ακολούθησαν το όχημα το οποίο στάθμευσε εντός οικίας του χωριού όπου ο οδηγός κατά την έξοδο από το όχημά του κρατούσε κυνηγετικό όπλο το οποίο το μετέφερε εντός της οικίας του. Ύστερα από αρκετές εκκλήσεις ο οδηγός βγήκε από την οικία του και έφερε το όχημα στους Θηροφύλακες προκειμένου να ασκήσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πινακίδες του οχήματος καθώς δεν ήταν τοποθετημένες στο αμάξωμα βρέθηκαν εντός του οχήματος, ενώ κατά την μεταφορά του προς τους Θηροφύλακες ο οδηγός πέταξε κάποιο αντικείμενο εντός του προαύλιου χώρου της οικίας του κάτι το ο οποίο ο ίδιος το αρνήθηκε.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση για άρνηση ελέγχου, για απείθεια καθώς επίσης για παράνομη μεταφορά όπλου όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας.

Επίσης την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αρναουτόπουλος Γεώργιος και Σταμάτης Παναγιώτης με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Λουτρακίου και Τενέας αντίστοιχα του Νομού Κορινθίας, ύστερα από σχετικές καταγγελίες εντόπισαν στην περιοχή Καλλιθέας Λουτρακίου ένα άτομο να έχει στήσει δίχτυα (παγίδες) για την σύλληψη άγριων ωδικών πτηνών, ενώ δίπλα στα δίχτυα βρέθηκε ένα κλουβί μέσα στο οποίο ήταν παγιδευμένο ένα ωδικό πτηνό (φλώρος).
Υπεβλήθη σχετική μήνυση στην αρμόδια δασική αρχή για παράνομη σύλληψη άγριων ωδικών πτηνών, ενώ κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα και το ωδικό πτηνό απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Θήρας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων