Αγέλη λύκων, ξεκληρίζει κοπάδια αιγοπροβάτων σε Φιλύρα & Άγιο Βησσαρίωνα

0

Αγέλη λύκων, που έκανε την εμφάνισή της και διαβιώνει από πέρυσι ακόμα, στην περιοχή του Κόζιακα, αποθρασυμένη άρχισε τις επιθέσεις σε κοπάδια κτηνοτρόφων σε Τ.Κ. του Δήμου Πύλης στα ριζά του Κόζιακα.

Κάτοικοι της Πιαλείας μάλιστα ανέφεραν πως σε περιπατητική τους εξόρμηση στη θέση “Καρυά”, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις λύκους, τον περασμένο χειμώνα και χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους, κατέφυγαν σε παρακείμενη καλύβα που υπήρχε στην περιοχή και στη συνέχεια ειδοποιώντας συγχωριανό τους ήρθε και τους παρέλαβε με το αγροτικό του.

Αγ. Βησσαρίωνας και Φιλύρα είναι τα χωριά όπου η αγέλη των λύκων έκανε αισθητή την παρουσία της, με τις επιθέσεις της να είναι όλο και πιο συχνές τώρα τελευταία. Στον Άγιο Βησσαρίωνα κατασπάραξε τρία πρόβατα, ενώ στην Φιλύρα ο απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος με τον ιδιοκτήτη κτηνοτρόφο του κοπαδιού να μετρά δέκα φαγωμένα και έξι “πιασμένα” δηλαδή πνιγμένα.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος διατηρούσε το μαντρί του στη θέση “Λούτσα” της περιοχής της Φιλύρας, το οποίο ήταν και  περιφραγμένο, χωρίς ωστόσο αυτό να σταθεί εμπόδιο στους λύκους. Μετά το ατυχές γεγονός ειδοποιήθηκε ο ΕΛΓΑ, υπάλληλος του οποίου κατέφθασε από τα Τρίκαλα, διενεργώντας επιτόπια αυτοψία, ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες από το Νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις ενέργειες, για να αποζημιωθεί ο πληγείς κτηνοτρόφος.

pylinews.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων