Επιστολή Δημάρχου Θέρμου προς τον Υπουργό για το πρόβλημα των λύκων

0

 

Σοβαρό πρόβλημα  έχει προκύψει σε μεγάλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, από τις ζημιές που προκαλούν οι λύκοι στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής. Ο Δήμαρχος Θέρμου Αιτωλ/νίας με επιστολή του  εκφράζει την αγωνία του για το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα .

 “Κύριε Υπουργέ

Θέλω να σας τονίσω ιδιαιτέρως ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή μας αλλά κατέστη ανησυχητικό και στις επαρχίες Ναυπακτίας και Τριχωνίδας Αιτωλ/νίας.
Αγέλες Λύκων καταστρέφουν τα κοπάδια και οι κτηνοτρόφοι απειλούνται με ξεριζωμό και πρέπει να μπει ένας φραγμός στην ασύδοτη απελευθέρωση λύκων αλλά και να ληφθούν γενναίες αποφάσεις σχετικά με την αποζημίωση των κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ.
Να σημειωθεί ότι οι λύκοι πλέον έχουν αλλάξει συμπεριφορά και τρώνε ακόμα και τα σκυλιά των κοπαδιών, έχουν δε εισέλθει ακόμα και εντός των χωριών και αυτό που αιτούμεθα είναι η μείωση του πληθυσμού τους και όχι η εξόντωσή τους.
Τέλος Σας παρακαλούμε όπως ορίσετε συνάντηση για την λήψη αποφάσεων για το εν θέματι ζήτημα, το οποίο ανέδειξαν και βουλευτές με ερωτήσεις τους στη Βουλή .
Σχετικά υπομνήματα έχουν κατατεθεί στο Γραφείο Σας και έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΕΝ/ΑΝΠΓ/1094/180/28-3-2017.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων