Έξι εκατομμύρια από τον σκοπευτικό τουρισμό!

0

Από το 1994 μέχρι και φέτος, η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει διοργανώσει τα περισσότερα παγκόσμια ή ευρωπαϊκά κύπελλα σκοποβολής, με πολύ θετικά σχόλια.

Μάλιστα, μόνο το 2012, τα έσοδα του κράτους από τη διοργάνωση μεγάλων διεθνών αγώνων σκοποβολής καθώς και από τη φιλοξενία ξένων σκοπευτών για σκοπούς προετοιμασίας ανήλθαν περίπου στα έξι εκατομμύρια ευρώ! Τα πιο πάνω σημαντικά στοιχεία παρέθεσε ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος, μιλώντας χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λάρνακα, επ’ ευκαιρία της έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Σκοποβολής που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας (28/4-8/5). Μάλιστα, ο κ.Λόρδος προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι ίσως ν’ αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ το γεγονός ότι η Κύπρος τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενεί συνεχώς παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές διοργανώσεις σκοποβολής στα ολυμπιακά σκοπευτήρια της Λάρνακας και της Λευκωσίας, κάτι που, όπως σημείωσε, δεν έχει καταφέρει καμία άλλη χώρα. Στους φετινούς αγώνες θα λάβουν μέρος πέραν των 450 σκοπευτών (ανδρών και γυναικών) από 63 χώρες, ενώ στην Κύπρο βρίσκονται και 180 συνοδοί και αξιωματούχοι ξένων ομοσπονδιών.

Όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, οι σκοπευτικές αποστολές συγκαταλέγονται στις ομάδες που ο ΚΟΤ αξιολογεί ως ποιοτικό τουρισμό, αφού τα καταλύματα των ξένων αποστολών είναι ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και η διάρκεια της παραμονής τους υπολογίζεται από οκτώ μέχρι 12 μέρες. Οι πλείστοι σκοπευτές κινούνται μ’ ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, γεγονός που επίσης αποδεικνύει το μέγεθος της συμβουλής της σκοποβολής στην τουριστική βιομηχανία. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Χριστοφόρου δήλωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα, αφού διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης και κατ’ επέκταση της Κύπρου στο εξωτερικό. Όπως αναφέρθηκε, η Λάρνακα πρόκειται να φιλοξενήσει ακόμα μία μεγάλη διεθνή σκοπευτική διοργάνωση και το 2018. Τέλος, ο πρόεδρος του τοπικού σκοπευτικού ομίλου Προκόπης Γαβριηλίδης υποσχέθηκε μία άρτια διοργάνωση, αντάξια της φήμης που απέκτησε η Λάρνακα μετά τη δημιουργία του ολυμπιακού της σκοπευτηρίου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων