Διήμερη κυνοφιλική “Πανδαισία” στα Τρίκαλα

0

Διήμερη κυνοφιλική “Πανδαισία”, έλαβε χώρα στα Τρίκαλα χθες Σάββατο 6/5 & σήμερα Κυριακή 7/5, που διοργάνωσε με πλήρη επιτυχία ο Κυνοφιλικός Όμιλος Τρικάλων(Κ.Ο.Τ.)

Το  Σάββατο 6/5 & με αρκετό κόσμο στον χώρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων διεξήχθη σεμινάριο με θέματα:
α. Επανιέλ Μπρετόν: Βασικά χαρακτηριστικά-Μορφολογία-Εργασία-Κυνήγι με ομιλητή τον κ. Βλάχο Κων/νο((κριτής και εκτροφέας).
β. Εκτροφή και Κυνοφιλική Στρατηγική  με ομιλητή τον κ. Γιάππο Αχιλλέα(εκτροφέας και κυναγωγός).

Την Κυριακή 7/5 & στον καταπράσινο & εξαιρετικό υπαίθριο χώρο του καταστήματος των αδελφών Χαιρόπουλου  «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ»,(Δέλτα Καλ/κας), έγινε  ΑΤΥΠΗ  μορφολογική εξέταση σκύλων.

Με το πέρας της εξέτασης & οι δύο κριτές, δήλωσαν, κατά πρώτον ικανοποιημένοι με την συμμετοχή, κατά δεύτερον & εξειδικεύοντας, θεώρησαν πως τα ζώα των τρικαλινών κυνηγών & εκτροφέων & πάντα μορφολογικά, (Επανιέλ Μπρεττόν, Κούρτσχααρ, Πόιντερ), πλησιάζουν το μέσο όρο & αρκετά απ’ αυτά να είναι εκεί & χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στο να ξεπερασθεί το όριο αυτό, στόχος που μελλοντικά θα επιτευχθεί, με την εισαγωγή στην εκτροφή καλύτερων γεννητόρων, οι οποίοι θα είναι ακόμα πιο κοντά στα μορφολογικά πρότυπα της κάθε φυλής.

Όσον αφορά στα Setter(Αγγλικά), που συμμετείχαν, η εκτίμηση ήταν εξαιρετική, καθώς στο σύνολό τους τα ζώα ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο στην κλίμακα της μορφολογίας, σχετικά με τα πρότυπα της φυλής.

Στο τέλος & της σημερινής εκδήλωσης, σε όλους τους ιδιοκτήτες που συμμετείχαν με τα σκυλιά τους,  επιδόθηκε βεβαίωση μορφολογικής εξέτασης & μετάλλιο.

Η Δ/ση του ΚΟΤ, καθώς & οι κριτές, υποσχέθηκαν & διαβεβαίωσαν τους συμμετέχοντες & παρευρισκόμενους, πως ανάλογες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν & στο εγγύς μέλλον, με στόχο τη συνεύρεση των απλών κυνηγών, κυνόφιλων και κυναγωγών, που θα έχουν έτσι την ευκαιρία να συναγωνιστούν, να συγκρίνουν και να αναδείξουν τα κυνηγετικά προσόντα των σκύλων τους, την κατάθεση προβληματισμών – απόψεων – προτάσεων για το κυνήγι και τα κυνολογικά δρώμενα, ώστε η υγιής κυνοφιλία να κερδίσει την θέση που της αναλογεί στην ελληνική πραγματικότητα.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι τον Δήμο Πύλης εκπροσώπησαν επάξια, κατά το σεμινάριο αξιολόγησης & στην ράτσα των Pointer, (μόνο δύο ιδιοκτήτες σκύλων “εργασίας”), οι κ.κ. Μάριος Μαγκούτης(Γόμφοι) & Κώστας Ζούρτος(Πηγή).

http://pylinews.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων