Πράξεις λαθροθηρίας εντόπισε η θηροφυλακή στην Πελοπόννησο

0

Tην Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Μαλαπάνης Δημήτριος και Μπάκας Βασίλειος του Νομού Μεσσηνίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Στέρνας εντόπισαν ένα άτομο αλβανικής καταγωγής να θηρεύει παράνομα αγριόχοιρους με την χρήση συρμάτινης θηλιάς.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του και κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα, ενώ συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.

Επίσης την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μάνος Σωτήριος και Τζώρτζης Αδάμ με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Λεωνιδίου και Μολάων αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ εντόπισαν εντός του καταφυγίου άγριας ζωής «Γαϊδουροβουνίου» των Δημ. Διαμερισμάτων Κρεμαστής-Λαμπόκαμπου ένα όχημα να κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις το όχημα έφτασε στο σημείο εξόδου του καταφυγίου έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει προκειμένου να γίνει ο προβλεπόμενος έλεγχος, ωστόσο αρνήθηκε τον έλεγχο και απομακρύνθηκε από το σημείο.
Από τα στοιχεία του οχήματος διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης του και υπεβλήθη η σχετική μήνυση για άρνηση ελέγχου και απείθεια όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού και Ποινικού Κώδικα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων