Αγέλη αγριογούρουνων στo Καρλόβασι Σάμου. Διευκρινήσεις από το Σύλλογο

0

“Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρλοβασίου ανακοινώνει ότι πρόσφατα στην περιοχή ευθύνης του εντοπίστηκε αγέλη αγριογούρουνων.
Κατόπιν τούτου:
α. Παρακαλεί τους αγαπητούς αγρότες να μην προβούν σε καμιά ενέργεια εξολόθρευσής τους φοβούμενοι τυχόν ζημιές που πιθανώς να προκαλέσουν σε καλλιέργειες.
β. Στην περιοχή που εντοπίσθηκαν τα αγριογούρουνα θα ενταθούν οι έλεγχοι από τους θηροφύλακες της Oμοσπονδίας ενώ παράλληλα ο σύλλογος εξετάζει τον τρόπο προσέλκυσης αυτών σε μη καλλιεργήσιμες περιοχές.
Αν παρεμπιπτόντως παρά τις ανωτέρω προσπάθειες προκληθούν αποδεδειγμένα ζημιές οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το σύλλογο και θα αποζημιωθούν άμεσα. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Μπαγιουρούκης”

Στη συνέχεια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρλοβασιου με νέα ανακοίνωσή του δίνει απαραίτητες διευκρινήσεις από σχετικά με την εμφάνισης αγριογούρουνων στην περιοχή

“Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας (Δελτίο Τύπου ΥΠ. ΑΡ. 8) που αφορούσε σε εμφάνιση αγριογούρουνων στην περιοχή μας διευκρινίζονται τα παρακάτω:α. Ο σύλλογος δεν έχει δικαίωμα να επέμβει στην άγρια πανίδα χωρίς μελέτη και έγκριση αυτής από την αρμόδια Δασική αρχή.
β. Επίσης δεν γνωρίζουμε εάν τα συγκεκριμένα ζώα είναι άγρια ή είναι προϊόν εκτροφής και έχουν διαφύγει.
Διευκρινίζεται ότι η προηγούμενη ανακοίνωσή μας ήταν αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος του συλλόγου για την προστασία της άγριας πανίδας του νησιού μας και μόνο.
Με την παρούσα ανακοίνωση αναιρούνται τα διαλαμβανόμενα της προηγούμενης.

Ο Πρόεδρος Ηλίας Μπαγιουρούκης
Ο  Γεν. Γραμματέας Απόστολος Τσιώλης”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων