Διάσωση ζαρκαδιού από αποστραγγιστική τάφρο

0

Μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση σήμερα το πρωί (Παρασκευή 2/6) με συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, του Δασαρχείου και του προσωπικού της ΤΕΡΝΑ για την διάσωση ενός εγκλωβισμένου αρσενικού ζαρκαδιού, εντός του εργοταξίου στον αυτοκινητόδρομο Ε-65.
Αρχικά, ο υπεύθυνος του εργοταξίου της ΤΕΡΝΑ κ. Κων/νος Τσιώλης, ενημέρωσε τον Κοσμήτορα του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρη Παπούλια, ότι στην αποστραγγιστική τάφρο και στην περίφραξη εντός της Ε-65 έχει εγκλωβιστεί ένα ζαρκάδι.

Άμεσα υπήρξε συντονισμένη κινητοποίηση και στο σημείο έφθασαν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο οι Δημήτριος Παπούλιας Αποστολόπουλος Απόστολος και ο θηροφύλακας Βασίλειος Κρανίτσας, από το Δασαρχείο οι δασοφύλακες Μπακράτσης Νίκος και Κατσιαούνος Γιάννης και οι υπάλληλοι του εργοταξίου και κυνηγοί Τσιάκος Θωμάς και Ροκάς Αρης.

Ύστερα από λίγη ώρα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το άτυχο ζώο το οποίο είχε σπάσει το ένα κέρατο και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες καθώς το νεαρό αρσενικό στην ολονύκτια προσπάθεια να ελευθερωθεί είχε εξαντληθεί εντελώς. Τελικά η όλη επιχείριση είχε αίσιο τέλος και μετά το μεσημέρι το νεαρό αρσενικό απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων