Απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Ηλείας

0

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αποφάσισε την  απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχηµάτων κ.λ.π. σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νοµού Ηλείας, από τις 9 κάθε βράδυ έως τις 6 το πρωί και για το διάστηµα από 10-06-2017 µέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31-10-2017, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, (επίπεδο 4 & 5 του χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της ∆/νσης της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας), ως εξής:

1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων και της παρουσίας πολιτών στις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου του όρου Φολόης, Λαµπείας, Μίνθης και Λάπιθα από (10/06/2017 µέχρι και 31/10/2017) και ώρες : (από 21.00 µέχρι 06.00). Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωµένοι δηµοτικοί δρόµοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών και οι εργαζόµενοι στην υλοτοµία στα δάση του όρους Φολόης, Λαµπείας, Μίνθης και Λάπιθα, καθώς επίσης οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηµατίες.

2. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστηµα (10/06/2017 µέχρι και 31/10/2017) και ώρες : (από 21.00 µέχρι 06.00): – στο ∆άσος της Στροφυλιάς-Κουνουπελίου. – στο ∆άσος της Στροφυλιάς Ζαχάρως – από δάσος Κατάκολου έως δάσος Σκαφιδιάς – στο δάσος ∆ρούβα Αρχ. Ολυµπίας – στο ∆άσος Θινών – στο ∆άσος Επιταλίου – Αλφειούσας – Φράγµα Αλφειού – στο ∆άσος Ράχες – Ανεµοχώρι – Καλλίκωµο – στο δάσος Σµίλα, και Στρέφι (∆ρόµος ΤΟΕΒ από Καρούτες – Στρέφι) – στο ∆άσος Πλουτοχωρίου. – στο ∆άσος Κρεστένων- ∆άσος Σεφερλή – Κ.Σαµικού -Κρουνοί – στο ∆άσος Καλυβάκια – Μπάµπες – Σκιλλουντία –Γρύλος – στο ∆άσος Νέδα –Φιγαλεία – στο ∆άσος Θολό – στο ∆άσος Μιράκα –Βασιλάκι – Νεµούτα – Φολόη – όρια Ν. Ηλείας – στο ∆άσος ∆ήµου Κάστρου Κυλλήνης και Λουτρών Κυλλήνης (εγκαταστάσεις GRECOTEL) – στις δασικές περιοχές των ποταµών Νέδα, Αλφειού, Πηνειού και Ερυµάνθου Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωµένοι δηµοτικοί δρόµοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηµατίες.

3. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστηµα (10/06/2017 µέχρι και 31/10/2017) και ώρες (από 21.00 µέχρι 06.00) πέριξ των αρχαιολογικών χώρων : o της Αρχαίας Ολυµπίας o της Αρχαίας Ήλιδας o και του Επικούρειου Απόλλωνα και των θρησκευτικών χώρων : – Μονή Αγ. Ελεούσα – Μονή Βλαχέρνας – Παναγία Εισοδιώτισσα Αγίου Ιωάννου – Ι. Μονή Σκαφιδιάς – Ι. Μονή Κρεµαστής Λανθίου – Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Πελοπίου – Ι. Μονή Άνω ∆ίβρης – Ι. Μονή Φραγκοπηδήµατος Βουνάργου – Ι. Μονή Αναλήψεως – Ι. Μονή Μεταµορφώσεως Σωτήρος Βουλιαγµένης – Ι. Μονή Προφήτη Ηλία – Ι. Μονή Σεπετού Αλιφείρας – Ι. Μονή Αγίας Παρασκευής Μακρισίων Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωµένοι δηµοτικοί δρόµοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηµατίες.

4. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστηµα 10/06/2017 µέχρι και 31/10/2017 και ώρες (από 21.00 µέχρι 06.00) πέριξ και εντός των σκουπιδότοπων – χωµατερών και που είναι : – Κρεστένων – Ανδρίτσαινας – Φολόης – Ζαχάρως – Λαµπείας – Βώλακος – Αλιφείρας – Πύργου (Αγκινάρα) – ∆ροσελή ∆ήµου Λεχαινών – Βουρλιά Τραγανού ∆ήµου Ανδραβίδας – Κουγέικα Τ/Κ. Καπελέτου ∆ήµου Βουπρασίας – Βυτινέικα ∆ήµου Κάστρου – Κυλλήνης – Μπαλί Θινών ∆ήµου Βαρθολοµιού – στην περιοχή Κονιδέικα του ∆ήµου Αµαλιάδας και – στο Τ/Κ Κόροιβος του ∆ήµου Γαστούνης

5. Ενηµερώνονται οι πολίτες ότι από 10/06/2017 µέχρι και 31/10/2017 υπάρχει ενδεχόµενο ελέγχου, από εξουσιοδοτηµένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνοµία – Στρατός – ∆ασαρχείο) και γι’ αυτό παρακαλούµε για τη συνεργασία τους, ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να έχει θετικό αποτέλεσµα.

6. Η πραγµατοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόµενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα µέτρα πυρασφάλειας που από αυτή κρίνονται αναγκαία.

7. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα µηχανήµατα και οχήµατα των Υπηρεσιών, των ∆ήµων, ως και τα οχήµατα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των ∆ήµων όταν εκτελούν υπηρεσία.

8. H εφαρµογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνοµικές Αρχές, στις ∆ασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες µε περιοχή ευθύνης τους ∆ήµους των αντίστοιχων περιοχών.

9. Οι ∆ήµοι που στην περιοχή ευθύνης τους υπάγονται οι περιοχές που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, πρέπει να µεριµνήσουν για την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων για την ενηµέρωση των δηµοτών τους.

10. Οι τοπικές οµάδες πυρασφάλειας, πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους & τις περιοχές όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, (επίπεδο 4 & 5 του Χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της ∆/νσης της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας).

11. Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιµωρούνται σύµφωνα µε το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα. Καλούµε τους πολίτες της Ηλείας να συνδράµουν στην προσπάθεια των κρατικών αυτοδιοικητικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία του Νοµού.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων