Κίνδυνος για τους οδηγούς τα αγριογούρουνα

0

Κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς εγκυμονούν τα αγριογούρουνα στην Κρήνη του Δήμου Φαρκαδόνας στα Τρίκαλα.

Αγέλες των αγριόχοιρων εμφανίζονται ξαφνικά στο δρόμο χωρίς να μπορούν να τα αποφύγουν οι οδηγοί, Από την μια το Γριζάνο με τα αδέσποτα σκυλιά και από την άλλη το δημοτικό διαμέρισμα της Κρήνης, όπου οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με αγέλες αγριογούρουνων.

Τις τελευταίες εβδομάδες αγέλες αγριογούρουνων δεν διστάζουν να φτάσουν ακόμη και σε ποιμνιοστάσια της Κρήνης, προκαλώντας ζημιές αλλά και φόβο.

Το σημαντικότερο ωστόσο της υπόθεσης είναι το γεγονός της εμφάνισης των αγριόχοιρων στον περιφερειακό δρόμο του χωριού που οδηγεί σε γειτονικά διαμερίσματα της Οιχαλίας, του Αχλαδοχωρίου, του Γριζάνου και της Παναγίτσας.

Εκεί τις νυχτερινές ώρες τα αγριογούρουνα περιφέρονται στους δρόμους προς αναζήτηση τροφής με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου αγριογούρουνα παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα καθώς εμφανιζόταν απρόοπτα στο δρόμο με τους οδηγούς να μην μπορούν να τα αποφύγουν, να τα παρασέρνουν, με συνέπεια τα οχήματά τους να υποστούν ζημιές. Ωστόσο εγκυμονούνται κίνδυνοι για την σωματική ασφάλεια των οδηγών καθώς τα άγρια ζώα εμφανίζονται στο οδόστρωμα απρόοπτα με αποτέλεσμα να μην γίνονται άμεσα αντιληπτά.

Το θέμα απασχολεί άμεσα τους κατοίκους του χωριού, όπως και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας και Περιχώρων. Μάλιστα το τοπικό συλλογικό όργανο απευθύνθηκε στο Δασαρχείο, ζητώντας την πρόωρη έναρξη κατά ένα μήνα πριν της κυνηγητικής περιόδου, αντιλαμβανόμενο την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Όπως τονίζουν μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου τελευταία υπάρχει ραγδαία αύξηση των αγριογούρουνων στην περιοχή με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς.

krinitrikalon.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων