Κυνηγεσία & Κυνοφιλία … τεύχος Ιουλίου

0

Στο τεύχος του Ιουλίου του περιοδικού “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία” διαβάστε…

Κυνηγετικές οργανώσεις
H ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες στις περισσότερες Κυνηγετικές Οργανώσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε νέους εκπροσώπους των κυνηγών, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν τις τύχες του κυνηγίου.

Ιχνηλασίες
Αλλαγή συμπεριφοράς, τους ζεστούς μήνες
Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, καλοκαίρι γαρ, οι λαγοί αλλάζουν συμπεριφορές με αποτέλεσμα οι διαδρομές τους, κάποιες φορές να συμπίπτουν με αυτές των ανθρώπων.

Αναζητώντας το ιδανικό λαγόσκυλο
Οι κυνηγοί που λατρεύουν το κυνήγι του αυτιά, θέλουν το λαγόσκυλό τους να είναι άριστο και να κυνηγά το λαγό εξίσου καλά σε όλες τις συνθήκες. Εδώ πρέπει να δώσουμε τη σωστή ερμηνεία για το τι σημαίνει «ιδανικό λαγόσκυλο» και ακόμη πιο δύσκολη η εξειδίκευση της φράσης «για κάθε τύπο κυνηγού και κυνηγίου».

Κυνοφιλία
Κυνηγόσκυλα. Άλλο …ομορφιά κι άλλο κυνήγι
Είναι απίστευτο που εν έτη 2017 υπάρχουν ακόμα εκτροφείς σκύλων φέρμας, οι οποίοι προσπαθούν να υποστηρίξουν τη σημαντικότητα της μορφολογικής τυπικότητας για την εκτέλεση της κυνηγετικής εργασίας.

Αγγλικό Σέττερ.
Η φυλή σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Το επίπεδο των Σέττερ στο φετινό ντέρμπι ήταν απογοητευτικό, με ότι αυτό συνεπάγεται στο επίπεδο της εκτροφής.

Σκυλιά φέρμας.
Το δάγκωμα του θηράματος
Ένα από τα θέματα, που αποτελούν «μήλο της Έριδος» στους κυνοφιλικούς κύκλους της χώρας, είναι αν πρέπει ή όχι, οι σκύλοι που προορίζονται για κυνήγι και κάποιοι για αγωνιστική καριέρα, να έρχονται σε επαφή με το θήραμα, δηλαδή να «δαγκώνουν το θήραμά τους», στο οποίο μελλοντικά θα κληθούν να διαγωνιστούν…

Ντόγκο Αρτζεντίνο
Το Ντόκο Αρτζεντίνο είναι σιωπηλός κυνηγός, που δεν τρομάζει το θήραμα, αλλά το αιφνιδιάζει. Όταν το αγριογούρουνο εντοπιστεί – είτε από το Ντόγκο, είτε από κάποιον ιχνηλάτη που συνοδεύει την αγέλη – το Ντόγκο κάνει την έφοδό του. Αυτά στην Αργεντινή, γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Εκπαιδευτικό στα ορτύκια. Και πάλι στα τερέν!
H κλεψύδρα τελειώνει και ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για την έναρξη. Η ανάγκη για προετοιμασία του κυνηγετικού σκύλου είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Εμείς πάντως δεν χάσαμε την ευκαιρία…

Gibeltarik Blondie. Μάνα από χρυσάφι
Ο ρόλος που διαδραματίζουν τα θηλυκά σκυλιά στην εκτροφή είναι καθοριστικός και μάλιστα, μεγαλύτερος από αυτόν του αρσενικού. Αυτός ο λόγος, είναι από μόνος του αρκετός για την αναφορά σε μία «μάνα από χρυσάφι», την Σεττερίνα Gibeltarik Blondie.

Κυνήγι
Γουρουνοκυνήγι. Καλοκαιρινές ετοιμασίες για  χειμωνιάτικες επιτυχίες
Για κάθε επιτυχία του χειμώνα ένα πρώτο λιθαράκι μπαίνει από τώρα. Αυτό ας το αναλογιστεί όποιος βλέπει κάποιες παρέες κυνηγών αγριόχοιρου που θαυμάζει και απορεί για τα πως και τα γιατί…

Γουρουνοκυνήγι. Μία κατάθεση ψυχής…
Πειθαρχία, τακτική, αντίληψη, σωματική και ψυχική κούραση, έντονα συναισθήματα που αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, επικινδυνότητα, ομαδική προσπάθεια, είναι, μερικά μόνο, από τα στοιχεία που κάνουν το κυνήγι του αγριόχοιρου ξεχωριστό.

Φτερωτά. Το καλοκαίρι των πουλιών
Ο θέρος βάσταγε όλο τον Ιούνη και ήταν σωστό πανηγύρι. Αλλά σαν έμπαινε ο Ιούλης, ο αλωνάρης μήνας, και τα δεμάτια απλώνονταν στ΄ αλώνια για να ξεχωρίσει ο καρπός από το στάχυ, τότε τα κόπια του αγρότη γινόντουσαν «χρυσαφένιος ποταμός» που κύλαγε ανάμεσα στα δάχτυλα της χούφτας.

Τα όπλα και τα βόλια θέλουν σεβασμό
Μπορεί κάποια πράγματα να γράφονται και να λέγονται, αλλά στην ουσία …μπαίνουν από το ένα αφτί και βγαίνουν από το άλλο! Διαφορετικά, δεν θα είχαμε κλείσει άλλον έναν κύκλο «χαμένων κυνηγών», που στις περισσότερες των περιπτώσεων έφυγαν άδικα!

Αρχίζοντας από το Άλφα
Ο ερασιτέχνης οπλουργός
Ο καιρός περνάει γρήγορα και ήδη οι κυνηγοί άρχισαν να ετοιμάζονται για την έναρξη της νέας σεζόν, αρχίζοντας από τη συντήρηση των όπλων.

Όπλα – Βλητική
Για φυσίγγια, στον Κύργια
Η σοβαρότητα μιας επιχειρηματικής προσπάθειας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το
ύψος των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί. Μία από τις εταιρίες που (δικαίως) κατατάσσονται σε αυτή την κατηγορία είναι η «Κύργιας Α.Ε.Β.Ε», με έδρα την Θεσσαλονίκη και ιστορία στο χώρο των κυνηγετικών ειδών που ξεπερνά τα 90 χρόνια.

George Hoenig. Τα μοναδικά όπλα με στρογγυλή βάση
Μπορεί να μην είναι το πρώτο όνομα που θα αναφέρουν όσοι καλούνται να ονοματίσουν έναν γνωστό και καταξιωμένο οπλοκατασκευαστή, είναι όμως βέβαιο, πως όσοι τυχεροί έχουν στην κατοχή τους ένα όπλο δια χειρός George Hoenig, αυτό, αναμφίβολα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων τους.

Ugartechea 40 EX. Το κλασικό είναι αξεπέραστο
Δοκιμάζουμε ένα γνήσιο δείγμα της κλασικής σχολής κυνηγετικών όπλων, κατασκευασμένο στην Ισπανία, όπου η επιρροή της Αγγλικής σχολής είναι καταλυτική.

Kτηνιατρικό
Περί έναρξης… Πως θα αποφύγετε τις κακοτοπιές
Είναι σχεδόν έθιμο, πάντα αυτόν τον μήνα, να μιλάμε για την προετοιμασία της έναρξης του κυνηγίου και για την ακρίβεια να αναφερόμαστε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο κυνηγός και έχουν σχέση με τον σκύλο του.

Αυτοκίνητο
Τoyota Hilux. Σε πάει παντού
Στο άκουσμα, και μόνο του ονόματος Toyota Hilux, αυτό που έρχεται πρώτο στο μυαλό του καθενός, είναι το όχημα το οποίο θεωρείται –και είναι- ο κορυφαίος εκπρόσωπος στην κατηγορία των μοντέλων πικ απ.

Αεροβόλα
Υπερηχητική πτήση και προβλήματα βλητικής
Για όσους δεν πείστηκαν ούτε από τις εξηγήσεις μας στο σχετικό σεμινάριο στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017», αλλά ούτε και από τις αντίστοιχες αναφορές στις σελίδες του περιοδικού μας και εξακολουθούν να έχουν την υψηλή ταχύτητα του βλήματος ως κύριο ζητούμενο στην ενασχόλησή τους με το αεροβόλο, συμπληρώνουμε τη σφαιρική ενημέρωση για το θέμα προσεγγίζοντας αυτή τη φορά το ζήτημα και από τη θεωρητική του πλευρά.

Μαχαίρια
Επισκευές από χτυπήματα στην κόψη
Ένα μαχαίρι που χρησιμοποιείται σε πραγματικές συνθήκες, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί σε κατάσταση, όπου η κόψη του θα απαιτεί πιο δραστική επέμβαση από το απλό ακόνισμα, ώστε να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων