Στο αυτόφωρο δύο άτομα για λαθροθηρία στο Κουφονήσι

0

Δύο άντρες συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών νομού Λασιθίου, κατηγορούμενοι για λαθροθηρία στο Κουφονήσι νότια του πρώην Δήμου Λεύκης.

Μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει από αγνώστους, αρχικά στον Κυνηγετικό Σύλλογο Σητείας και έπειτα στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιεράπετρας, οτι στο Κουφονήσι Λασιθίου, κάτω από τον πρώην Δήμο Λεύκης ασκείται συστηματικά λαθροθηρία με σκύλους κυνηγετικό όπλο και συρματοπαγίδες(τέλια), η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των Κηνυγετικών Συλλόγων Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας, και Νεάπολης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Νομού Λασιθίου, παρακολούθησαν την περιοχή για τρεις μέρες.

Αφού διαπίστωσαν το βάσιμο των καταγγελιών, αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στο νησί, με το φουσκωτό σκάφος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσων που έχει έδρα στην Ιεράπετρα.

Όταν οι θηροφύλακες, την Κυριακή 16 Ιουλίου, ανέβηκαν με καταδρομικό τρόπο στο Κουφονήσι, έκαναν έλεγχο σε όλα τα πρόχειρα παραπήγματα.

Σε ένα απο τα παραπήγματα, για το οποίο μιλούσαν οι καταγγελίες, βρέθηκαν δυο άντρες κάτοικοι του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού και στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γύρω στις 61 συρματοπαγίδες, και 4 κυνηγόσκυλα εκ των οποίων τα δυο ήταν ατσιπάριστα.

Μετά από τον έλεγχο οι δυο άντρες συνελήφθησαν από τους θηροφύλακες και οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στο λιμάνι του Αθερινόλακου κατασχέθηκαν επίσης, το σκάφος με το οποίο μεταφέρονταν οι φερόμενοι ως λαθροθήρες στο Κουφονήσι, το τρέιλερ του σκάφους καθώς και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν το τρέιλερ με το φουσκωτό στο λιμάνι.

Την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου, ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια της Νεάπολης, όπου επρόκειτο να δικαστούν το απόγευμα της Δευτέρας.

www.neakriti.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων