Το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας συζήτησε για τα αγριογούρουνα

0

Οι ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι στα χωριά της Φαρκαδόνας μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Τρίτης μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Χαλκιά στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας.
Μάλιστα ο κ. Χαλκιάς επικαλέστηκε το πρόσφατο ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε αποκλειστικά και ζωντανά από το «KriniLive» μετά από επίσκεψη στο Ζάρκο σε καλλιεργούμενη έκταση του κ. Μπασιάκου, που υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από τα αγριογούρουνα.

Φυσικά και οι ζημιές δεν περιορίζονται μονάχα στο Ζάρκο. Ανάλογες είναι και στα χωριά του Αχλαδοχωρίου, του Γριζάνου, της Κρήνης και της Πηνειάδας με τους αγρότες να δηλώνουν απελπισμένοι, όπως υποστήριξε ο κ. Χαλκιάς, μιας και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν. Κι όταν φυσικά απευθύνονται στον ΕΛΓΑ, λαμβάνουν την γνωστή απάντηση, ότι ο Οργανισμός, δεν δύναται να αποζημιώσει τις συγκεκριμένες καταστροφές, παρά μόνο εκείνες που προέρχονται από καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες.

Ο αντιδήμαρχος ζήτησε από το Δήμο να μεταφέρει το πρόβλημα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να δοθεί λύσει και να αποζημιωθούν οι αγρότες.
Από την πλευρά τους τόσο ο δήμαρχος, όσο και γενικότερα το Σώμα ζήτησαν από τον κ. Χαλκιά να καταθέσει εγγράφως το αίτημα προς το Δήμο, ως αρμοδίως αντιδήμαρχος, προκειμένου να προχωρήσουν στη συνέχεια στις αναγκαίες ενέργειες, έτσι ώστε να ασκηθεί κάθε πίεση για να ανακουφιστούν οι αγρότες.

http://krinitrikalon.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων