Μαυρομμάτης και Κεφαλίδου ξανά πρωταγωνιστές με πανελλήνια ρεκόρ!

0

Μαυρομμάτης και Κεφαλίδου σημείωσαν πανελλήνια ρεκόρ στο σκητ στις κατηγορίες τους.
Δύο μεγάλες επιδόσεις σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου 2017 στον Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος στο σκητ και το τραπ που διοργανώθηκε από την Σκοπευτική Λέσχη Κρήτης στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων.
Ο Νίκος Μαυρομμάτης (ΣΟΜΑ) αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής του αγώνα σκητ με την επίδοση 122/125, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας μάλιστα τρεις σερί μεγάλες επιδόσεις, 123/125 στη Σκύδρα, 122/125 στον Βόλο και 122/125 τώρα στα Χανιά. Επιδόσεις που σε παγκόσμιο επίπεδο του άνοιγαν τις πόρτες στους τελικούς! Η επιτυχία του ασταμάτητου Νίκου δεν τελειώνει εδώ, αφού την πρωτιά την κέρδισε με την καλύτερη βαθμολογία που σημείωσε κατά τους τελικούς του αγώνα κυπέλλου με 58/60 ισοφαρίζοντας μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ τελικών! Η μικρή της εθνικής ομάδας σκητ, αλλά μεγάλη γυναίκα σκοπεύτρια, Άρτεμις Κεφαλίδου του ΣΟΜΑ, με επίδοση 71/75 κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ!

www.shooters.gr/

Ο Νίκος Μαυρομμάτης μίλησε στο shooters.gr και δήλωσε για τον αγώνα,

“Ο αγώνας κυπέλλου στην Κρήτη ήταν αρκετά δύσκολος, μια και ο δυνατός αέρας δεν επέτρεπε στα πιάτα να έχουν κανονικές ταχύτητες και τροχιές. Χαίρομαι όμως που πήγε καλά, με έναν πάρα πολύ καλό τελικό, όπου με σκορ 58/60 προέκυψε ισοφάριση Παγκοσμίου ρεκόρ των τελικών, όπως επίσης και οι προηγούμενοι τρεις αγώνες, που επιβεβαιώνουν ότι είμαι σε καλή κατάσταση αυτή την περίοδο, και αποτελούν πολύ καλή προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπακού στα τέλη Ιουλίου και το παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μόσχα στις αρχές Σεπτεμβρίου.”

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας αθλητής της Ελλάδας της κρίσης για να βρίσκεται σε σταθερά καλή κατάσταση, ο διεθνής σκοπευτής μας λύνει την απορία, αλλά επιπλέον μας τονίζει την υποστήριξη και την βοήθεια που έχει εισπράξει.
“Η σκοποβολή, όπως και όλα τα υπόλοιπα Ολυμπιακά αθλήματα απαιτούν πάρα πολλές προσωπικές θυσίες, όπως τον χρόνο μου, αλλά και θυσίες που έχουν να κάνουν με την εξαντλητική προπόνηση, τόσο στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Παρ’ όλα αυτά, όπως και όλοι οι υπόλοιποι αφοσιωμένοι αθλητές, έχω αγκαλιάσει αυτές τις θυσίες και τις έχω κάνει μέρος της καθημερινότητας μου, σαν ένα μέσο που θα μου ανοίξει τον δρόμο για την επιτυχία και την επίτευξη των στόχων μου. Αυτό το διάστημα οι προπόνησεις μου στο σκοπευτήριο είναι καθημερινές έχοντας μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα αποχή από αυτό, ενώ παράλληλα κάνω διάφορες ασκήσεις για τα μάτια με vision trainer, ασκήσεις συγκέντρωσης και γυμναστική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με τον δικό τους τρόπο με στηρίζουν και κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά μου και την εξέλιξή μου σαν αθλητή στην Ελλάδα της «κρίσης». Την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου. Τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Σαλαβαντάκη που είναι πίσω από κάθε βολή μου και όχι μονο. Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Παπαγεωργίου που κάνει ότι είναι δυνατό για να υλοποιηθούν οι προγραμματισμοί μου. Τον κο Γιάννη Ναυπλιώτη και την Εταιρεία Lambro για την παροχή των εξαιρετικών φυσιγγίων και την συνεχή στήριξη και παρουσία τους σε κάθε μου αγώνα. Τον κο Θεόδωρο Ιωάννου και την εταιρεία Beretta, που μου έδωσε την δυνατότητα να αγωνίζομαι με ένα απο τα καλύτερα όπλα της αγοράς αυτή τη στιγμή. Και τέλος τον κο Γιώργο Ανδριανόπουλο με τα εξαιρετικά κοντάκια του, που χρησιμοποιώ στα όπλα μου τα τελευταία χρόνια.”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων