Οι κυνηγοί στο στόχαστρο των ζωόφιλων… Τι απαντά ο ΚΣ Λαμίας

0

Διαβάστε την καταγγελία που έστειλε στο LamiaReport ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, για δυο διαφορετικές περιπτώσεις κακοποίησης ζώων που έγιναν στη Λαμία….
«Χτυπημένο με σκάγια από κυνηγετική καραμπίνα βρέθηκε το σκυλάκι των φωτογραφιών.Ο ασυνείδητος κυνηγός το πυροβόλησε στο πόδι από κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα τα σκάγια να διασπαρούν στο σώμα του άτυχου ζώου,κυρίως στο πόδι.
Στο ίδιο μέρος,και συγκεκριμένα στην Νότια Λαμία κοντά στο σούπερ μάρκετ Γαλαξίας βρέθηκε βασανισμένος άλλος ένας αδέσποτος σκύλος δεμένος στον λαιμό με σύρμα τόσο στενό ώστε να κοπεί η τραχεία του.Και τα δυο ζώα έλαβαν ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.
Δεν γνωρίζουμε αν τα δυο περιστατικά βάναυσης κακοποίησης συνδέονται αλλά δημιουργούνται υποψίες πως στην περιοχή περιφέρεται κάποιος ανάλγητος “άνθρωπος” που χαίρεται προφανώς να βασανίζει ζώα εκτονώνοντας τα βίαια ένστικτά του σε αθώα και ανυπεράσπιστα θύματα.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλλει αυτές τις πράξεις και γνωρίζοντας πως η κακοποίηση ζώων αποτελεί τον προθάλαμο για βίαιη συμπεριφορά και κατά ανθρώπων θα προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη και την παραδειγματική τιμωρία του».
Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας
Η Πρόεδρος
Έφη Γρίβα”

Καμία σχέση με το περιστατικό που κοινοποίησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας σχετικά με την κακοποίηση σκύλου στην πόλη της Λαμίας, δεν έχει κάποιο μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου, αναφέρει ανακοίνωση το ΔΣ του σωματείου. Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό «με μεγάλη ευκολία» το σύνολο των Φιλοζωικών αναφέρουν ως κυνηγό κάθε κάτοχο κυνηγετικού όπλου ανεξάρτητα αν η συντριπτική τους πλειοψηφία των κατόχων, όπως υποστηρίζει, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το κυνήγι.

Πρόκειται για «τακτική» από μέρους των Φιλοζωικών οργανώσεων όπως λένε να επιρρίπτουν τις ευθύνες στο «εύκολο θύμα», ανεξάρτητα αν ο Κυνηγετικός Σύλλογος καταδικάζει επίσης απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες σε βάρος των ζώων.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:

“Πριν λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας στα ΜΜΕ περιστατικό κακοποίησης σκύλου που έλαβε χώρα στην πόλη της Λαμίας. Η κακοποίηση αφορούσε τον πυροβολισμό σκύλου από κυνηγετική καραμπίνα. Στην Ελλάδα υπολογίζεται σήμερα ότι κυκλοφορούν περισσότερα από δυο εκατομμύρια κυνηγετικά όπλα, τα οποία στην πλειονότητα τους δεν ανήκουν σε κυνηγούς. Η Εθνική Νομοθεσία δίνει το δικαίωμα με συνοπτικές διαδικασίες σε κάθε πολίτη να γίνει κάτοχος κυνηγετικού όπλου αν και δεν προτίθεται ποτέ να κυνηγήσει και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις. Ο χαρακτηρισμός ως “κυνηγός” οποιουδήποτε ατόμου κατέχει όπλο είναι άτοπος, άδικος και γίνεται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό να βλάψει την υπόσταση των 6000 κυνηγών της Φθιώτιδας. Άλλωστε η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τον κυνηγετικό κόσμο είναι μια πάγια τακτική πολλών φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς εξυπηρετούν σκοπιμότητες και οφέλη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο «εύκολο» εξιλαστήριο θύμα και όχι στους πραγματικούς υπεύθυνους. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το ήθος και τις αρχές που πρέπει χαρακτηρίζουν κάθε άνθρωπο.”

www.lamiareport.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων