Τραγική εικόνα για το κυνήγι στην Κύπρο

0

Η τραγική εικόνα που παρουσιάζει το κυνήγι στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην ανανέωση των αδειών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φ» και του Φρίξου Δαλίτη, η συνεχιζόμενη μείωση της κάρπωσης του θηράματος στην Κύπρο, φαίνεται να προκαλεί απογοήτευση στους κυνηγούς και αυτό μεταφράζεται σε μείωση του ενδιαφέροντος για ανανέωση των αδειών.

Ο αριθμός των ανανεωμένων αδειών κυνηγίου (40.757) για την υπό μελέτη περίοδο ήταν μειωμένος κατά 3,33% και είναι ο χαμηλότερος αριθμός ανανεωμένων αδειών κυνηγίου που παρουσιάστηκε από τότε που οι άδειες κυνηγίου ανανεώνονται ηλεκτρονικά (2001). Μειωμένες κατά 4,87% ήταν και οι πρώτες άδειες κυνηγίου (840) και είναι ο χαμηλότερος αριθμός από το 2002.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνα, το 2001 είχαν εκδοθεί 1.589 πρώτες άδειες κυνηγίου, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2002, καταγράφηκε ρεκόρ έκδοσης πρώτων αδειών με 1.616. Από το 2011 και μετά καταγράφεται μια σταθερή μείωση του αριθμού των πρώτων αδειών κυνηγίου.

 www.newsbomb.com.cy/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων