Περιπετειώδης διάσωση εξαντλημένου γύπα στα Σφακιά

0

Ένας νεαρό Όρνιο, παρατηρήθηκε να βρίσκεται επί τρεις ημέρες συνεχώς σε σπηλιά στα Σφακιά. Πρόκειται για σπηλιά προσβάσιμη μόνο από θαλάσσης, δίπλα στην σπηλιά Δασκαλογιάννη. Ήταν πολύ τυχερό γιατί κάποιοι λουόμενοι το εντόπισαν και ανησύχησαν για την παράξενη συμπεριφορά του ζώου.
Ο κος Ευάγγελος Δούσης ενημέρωσε τηλεφωνικά αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7) τους εθελοντές στα Χανιά. Άμεσα μεταβήκανε στο σημείο οι εθελοντές Μπάμπης Δασκαλάκης και Γιάννης Χαζιράκης, οι οποίοι με την καθοδήγηση του κ. Δούση κολύμπησαν πάνω από 700 μέτρα μέχρι την σπηλιά, έπιασαν τον γύπα και κρατώντας τον επέστεψαν και πάλι κολυμπώντας.

” Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη για τους συμμετέχοντες διάσωση. Οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον κο Δασκαλάκη να βγαίνει από την θάλασσα αγκαλιά με το Όρνιο!
Πρόκειται για νεαρό πουλί, εξαντλημένο, αδύνατο, αφυδατωμένο με σημάδια δηλητηρίασης. Αμέσως του δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, ενυδατώθηκε και ήδη φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει έτσι και μόλις αποθεραπευτεί να επιστρέψει στον φυσικό του ρόλο.
Δεν υπάρχουν λόγια για τους εθελοντές που υπερβαίνουνε συνεχώς τον εαυτό τους, σωματικά , ψυχικά αλλά και οικονομικά με μόνο σκοπό να βοηθήσουν τα αγρίμια που βρίσκονται σε ανάγκη!

www.ekriti.gr 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων