Πώς μια αρκούδα σκότωσε 200 πρόβατα σε λίγα λεπτά

0

Το αρπακτικό κυνήγησε τα ζώα και επιτέθηκε σε ένα από αυτά ενώ τα υπόλοιπα πανικοβλήθηκαν

Περισσότερα από 200 πρόβατα σκοτώθηκαν στα Πυρηναία προσπαθώντας να ξεφύγουν από μια καφέ αρκούδα. Οι αρκούδες έχουν επανεισαχθεί στην περιοχή των ορεινών περιοχών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μετά την εξολόθρευση από το μαζικό κυνήγι.
Τα πρόβατα, τα οποία ανήκαν σε έναν αγρότη στο Couflens της νοτιοδυτικής Γαλλίας,φοβήθηκαν από την αρκούδα που εμφανίστηκε στην περιοχή τους και φαίνεται πως κατέληξαν μαζικά σε γκρεμό.

Το αρπακτικό κυνήγησε τα ζώα και επιτέθηκε σε ένα από αυτά ενώ τα υπόλοιπα πανικοβλήθηκαν και έπεσαν από ύψος 200 μέτρων στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Τα σώματα των 169 προβάτων βρέθηκαν την επόμενη μέρα στους πρόποδες του γκρεμού στο ισπανικό χωριό Lladorre. Τα άλλα νεκρά ζώα βρέθηκαν στη Γαλλία.

Αν και η γαλλική κυβέρνηση θα αποζημιώσει τον αγρότη για την απώλεια του, το περιστατικό προκάλεσε μια οργισμένη αντίδραση από την τοπική γαλλική ομοσπονδίας αγροτών που στρέφεται εναντίον της επαναφοράς μεγάλων αρπακτικών στην περιοχή.   Η τελευταία θηλυκή καφετιά αρκούδα που γεννήθηκε στα Πυρηναία πυροβολήθηκε από τους κυνηγούς το 2004. Η γαλλική κυβέρνηση έχει ωστόσο δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για τους πληθυσμούς αρκούδων χρησιμοποιώντας ζώα από τη Σλοβενία. Υπάρχουν τώρα περίπου 30 καφέ αρκούδες στην περιοχή. Περισσότερα από 130 πρόβατα έχασαν τη ζωή τους σε ένα παρόμοιο περιστατικό που σχετίζεται με αρκούδες στα γαλλικά Πυρηναία πέρυσι.

 www.lifo.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων