Ίδρυση ζώνης εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων στην Αχαΐα

0

Με απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ιδρύθηκε ζώνη εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων (ΖΕΣ) σε έκταση συνολικού εμβαδού 7.819 στρεμμάτων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πιτίτσας, Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Δήμου Πατρέων Αχαΐας, η οποία θα καλύπτει τις ανωτέρω ανάγκες και τα όρια της περιγράφονται ως εξής:
«Αρχίζουν από την διασταύρωση του δρόμου άνωθεν της κοινότητας Πιτίτσας που οδηγεί στις ανεμογεννήτριες με το ρέμα «Σμερδιάκο» το οποίο βρίσκεται παράπλευρα του δρόμου και ακολουθεί το ρέμα μέχρι την διασταύρωση του δρόμου που δεξιά οδηγεί στο Άνω Σαλμενίκο. Στην συνέχεια συνεχίζει παράπλευρα της οροσειράς «Τρανή Ρίζα» μέχρι να συναντήσει το ρέμα Πιτιτσάνικο, το οποίο ακολουθεί και κατέρχεται μέχρι την διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί δεξιά στην Αγ. Ελεούσα και αριστερά στην κοινότητα Πιτίτσας. Από την διασταύρωση του δρόμου συνεχίζει προς Πιτίτσα μέχρι να συναντήσει το ρέμα «Σμερδιάκο» από όπου και ξεκίνησε».

Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων, όπως προαναφέρεται, θα γίνεται καθ’ όλο το έτος, στις περιοχές
που καθορίζονται με την παρούσα από το Δασαρχείο Πατρών, με τους ακόλουθους γενικούς όρους:
α) Τους προς εκγύμναση σκύλους θα συνοδεύουν οι ίδιοι οι κάτοχοί τους – κύριοί τους – συνοδοί τους – φύλα-
κές τους – κυνηγοί ή κυναγωγοί χωρίς κυνηγετικό όπλο.
β) Χρονικά η εκπαίδευση επιτρέπεται καθημερινά από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση του.
γ) Από τις περιοχές εκγύμνασης εξαιρούνται οι εκτάσεις που συμπεριλαμβάνουν φυτείες οπορωφόρων δένδρων, ελαιώνες, αμπέλια, περιβόλια, καλλιεργούμενοι αγροί, ποιμνιοστάσια και ορνιθώνες.
δ) Οι εκπαιδευτές έχουν την απόλυτη ποινική και αστική ευθύνη απέναντι στο ιδιωτικό ζωικό και πτηνοτροφικό κεφάλαιο των περιοχών εκπαίδευσης και είναι υποχρεωμένοι να αποτρέπουν τους κυνηγετικούς σκύλους τους από τυχόν όχλησή του. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι ως ανωτέρω όταν προκαλούν φθορές οι ίδιοι ή τα οχήματά τους.
ε) Οι εκπαιδευτές των κυνηγετικών σκύλων θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην προκληθεί θανάτωση ή τραυματισμός θηράματος εκτός κυνηγετικής περιόδου, διότι θα διώκονται με τις διατάξεις του νόμου περί παράνομης θήρας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων