Απαγορευτική διάταξη θήρας για περιοχή των Τρικάλων

0

Με απόφαση του Δασαρχείου Τρικάλων εκδόθηκε απαγορευτική διάταξη θήρας με την οποία απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για πέντε (5) χρόνια, από 20-8-2017 μέχρι 19-8-2022, σε έκταση 2.000 στρεμμάτων στις θέσεις “Αμπέλια”, “Ψαροκώστινα”, « Μυρμιγκιάρα», των περιοχών Φωτάδας και Βαλομανδρίου , καθώς και στη θέση “καλύβα Μπούτσια”, «Πομώνα Σακελλάρη» περιοχής Ρογκίων Δήμων Τρικαίων και Πύλης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που περικλείεται από την εξής οριογραμμή:
Αρχίζει από την γέφυρα Ρογκίων Βαλομανδρίου στον Πηνειό ποταμό, συνεχίζει νοτιοδυτικά τον επαρχιακό δρόμο μέχρι το παρακείμενο ανάχωμα το οποίο ακολουθώντας το νότια, φθάνει μέχρι το δρόμο που έχει κατεύθυνση νοτιοανατολική προς την άκρη του οικισμού Βαλομανδρίου.
Με κατεύθυνση τον ίδιο δρόμο που συνεχίζει προς Παραπόταμο και συναντά τη γέφυρα που βρίσκεται στο υδροφόρο κανάλι που έρχεται από τα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων Φωτάδας και Κάτω Ελάτης (Ασπρόβαλτος). Ακολουθώντας το ίδιο κανάλι ανατολικά και βόρεια φθάνει στην γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Φωτάδας Κάτω Ελάτης (Ασπρόβαλτος) όπου ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο ανατολικά και βόρεια περνά από την άκρη του οικισμού Φωτάδας και συναντά τη διασταύρωση με τον επαρχιακό δρόμου που έρχεται από Βαλομάνδρι. Από τη διασταύρωση αυτή συνεχίζοντας τον δρόμο προς τον οικισμό Φωτάδας βόρεια και δυτικά, φθάνει στη διασταύρωση με τον δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο όπου ακολουθώντας τον ανατολικά και βόρεια περνά από το γήπεδο και καταλήγει στις όχθες της κοίτης του Πηνειού ποταμού.
Από το σημείο αυτό σε ευθεία γραμμή βορειοανατολικά, περνά την κοίτη του Πηνειού ποταμού και συναντά απέναντι το ανάχωμα στη θέση Πομώνα Σακελάρη. Ακολουθώντας ανατολικά και νότια το ίδιο ανάχωμα φθάνει στον επαρχιακό δρόμο Ρογκίων Βαλομανδρίου όπου συνεχίζοντας τον δυτικά και νότια, καταλήγει στην γέφυρα του Πηνειού ποταμού απ΄ όπου και άρχισε.
Η τήρηση της απαγορευτικής διάταξης αυτής ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας, Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη, οι δε παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων