Λύκοι κατασπάραξαν κοπάδι στο Δαμασούλι Τυρνάβου

0

Σοκ υπέστη  κτηνοτρόφος στο Δαμασούλι Τυρνάβου, όταν έφτασε στο στάβλο που διατηρεί και διαπίστωσε ότι το κοπάδι του είχε σπάσει τους φράκτες και είχε φύγει αλαφιασμένο προς το βουνό.

Το σοκ έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν διαπίστωσε ότι στο στάβλο έκανε επιδρομή αγέλη λύκων κατασπαράσσοντας μεγάλο αριθμό ζώων.

Οπως διαπίστωσε ο σοκαρισμένος κτηνοτρόφος Αθανάσιος Γεωργάκης, αντικρίζοντας ένα φρικιαστικό θέαμα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι λύκοι σκότωσαν τουλάχιστον 20 πρόβατα. Ο άτυχος κτηνοτρόφος που ειδοποίησε άμεσα τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα κατάφερε να συγκεντρώσει τα άψυχα κουφάρια 15 ζώων ενώ όπως όλα δείχνουν οι λύκοι τράβηξαν στις κρυψώνες τους τα υπόλοιπα σκοτωμένα ζώα.

Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος που με τη βοήθεια της οικογένειάς του κατάφερε να επαναφέρει στο στάβλο τα υπόλοιπα ζώα που είχαν διαφύγει στο βουνό, κάνει λόγο για ασυνήθιστες επιδρομές και καλεί την πολιτεία να πάρει μέτρα γα την προστασία των κοπαδιών, ενώ ζητά από τον ΕΛΓΑ δίκαιες αποζημιώσεις για τα ζώα που έχασε με δεδομένο ότι οι λύκοι έφαγαν τα 20 από τα 165 ζώα που διατηρεί.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων